Χορεύοντας στην κρίση


Μέσα σε αυτήν την ρημαδοκατάσταση που μας έχουνε φέρει οι πολιτικοί της χώρας μας και όλοι μέρα μοιρολογάμε και βρίζουμε, μια καλή πρωία σκέφτηκα πως υπάρχουν και άλλα δεινά σε αυτήν τη ζωή εκτός από το χαράτσι που μας έχουν επιβάλει, οι πιστωτικές που τρέχουν και τα έξοδα που αυξάνονται σε αντίθεση με το μισθό μας, που όσο περνάνε τα χρόνια όλο και μειώνεται.

Σε αυτή τη ζωή δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα και άλλες καταστάσεις που μας χτυπούν την πόρτα. Υπάρχουν άνθρωποι, που πραγματικά πονάνε και είναι δυστυχισμένοι. Όχι μόνο τώρα και με το τώρα εννοώ τις γιορτές που τους θυμόμαστε όλοι, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου και όλη τη χρονιά. Την ίδια ώρα που εμείς κλαψουρίζουμε για τα λεφτά αυτοί κλαίνε για τη ζωή. Τη ζωή του παιδιού τους. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα τον σύλλογο «Λάμψη», που αποτελείται από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών, επαγγελματιών και φορέων και ιδρύθηκε το 1987. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει αμέτρητα χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά χάρη στο θάρρος και στη θέληση τους να βοηθήσουν. Ο σύλλογος έγινε ανάγκη για αυτούς τους ανθρώπους, γι’ αυτούς τους γονείς που πέρασαν από μια δοκιμασία με το ίδιο τους το παιδί και πλέον βοηθούν και υπάρχουν μέσα στον σύλλογο. Η Λάμψη έχει στηρίξει τα παιδοογκολογικά τμήματα της Β. Ελλάδας στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο και βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε αυτά.
Τα δυο τμήματα έχουν από 20 κλίνες. Τα δωμάτια είναι μονόκλινα και ελάχιστα δίκλινα και σαφώς πλήρως εξοπλισμένα.
Το μήνυμα της Λάμψης είναι πως πρέπει όλοι να πιστέψουμε πως η νόσος αυτή, δεν είναι η επάρατη. Έχουμε ίαση σε μεγάλο ποσοστό. Αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία με μεγάλο αγώνα και ψυχική υγεία που δεν σημαίνει όμως το τέλος. Σε κάνει ποιο δυνατό.
8 στις 10 περιπτώσεις γίνονται καλά τα μικρά παιδιά από την ασθένεια του καρκίνου. Και  το ποσοστό αυτό είναι καλύτερο από πριν από 10 χρόνια.
Η πρόεδρος του συλλόγου Ασλανίδου Άρτεμις μίλησε στον «Τ.Θ.» για τις δράσεις του συλλόγου και όχι μόνο. Την συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε στο site της εφημερίδας «Τύπος Θεσσαλονίκης». http://www.typosthes.gr/local/19439---lr------
Για περισσότερες πληροφορίες για τη «Λάμψη», στην ηλεκτρονική της σελίδα στο www.lampsi.org
Γιατί κάποια παιδιά έχουν αθεράπευτη αγάπη για τη ζωή.

Το ΑΠΘ στηρίζει "ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη" και "ΑΡΣΙΣ"
Και το ΑΠΘ στηρίζει τη ζωή και μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η Κοσμητεία. της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. βοηθάει το "ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη" και την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξη Νέων "ΑΡΣΙΣ"  διοργανώνοντας εκδηλώσεις την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12:00 στο χώρο του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης του "ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη" που φιλοξενείται στο χώρο της. Η καλλιτεχνική εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα», που έχει ιδρυθεί από φοιτητές Νομικής του Α.Π.Θ., καθώς και μουσική δωματίου με πρωτοβουλία του "ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη".
Την ίδια ημέρα και στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί, στο Φουαγιέ του 3ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής, ανοιχτή αγορά (Χριστουγεννιάτικο Bazaar) με αντικείμενα που κατασκευάζουν οι ομάδες του «ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη» για τη στήριξη του κοινωνικού τους έργου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, από δημιουργίες και χρηστικά αντικείμενα που θα εκτεθούν προς πώληση, θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ». Επίσης, θα συγκεντρωθεί, στον ίδιο χώρο, ρουχισμός που θα διανεμηθεί σε εξυπηρετούμενους (παιδιά, νέους, άπορους, άστεγους, μετανάστες) της «ΑΡΣΙΣ». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στα περίπτερα του «ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη» και «ΑΡΣΙΣ» θα γίνεται ενημέρωση για τη δράση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 8η Δεκεμβρίου ισχύει η Λαχειοφόρος Αγορά με έργο του Μιχάλη Κίτση, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και μέλους του Πολιτιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα». Τα έσοδα θα διατεθούν στα προγράμματα στήριξης «ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη» & «ΑΡΣΙΣ».
 Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται στην Είσοδο της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Νομικής.

Απεργούν αύριο οι φαρμακοποιοί
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας. Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη, προειδοποιητική
απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την "οικονομική ασφυξία" στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα.

Χορεύετε;
Και κάτι ευχάριστο για το τέλος…Στην εποχή της κρίσης και της ανεργίας, ευτυχώς υπάρχουν και κάτι τέτοια και μας δίνουν κουράγιο. Κάποιος ψάχνει άτομα βρε παιδί!
 Χορεύτριες ηλικίες 27 έως 35 ετών, οι οποίες μπορούν και να τραγουδούν χρειάζεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 15:00, στην Αίθουσα Δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη). Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει έχουν μαζί τους βιογραφικό, φωτογραφίες καθώς και ρούχα πρόβας.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα 2315 200 008, 2310 270398, 2310 266039.

99%
Ο Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα της «Εμπόλεμης Ζώνης» έχουν ετοιμάσει για το βράδυ της επόμενης Τετάρτης 21/12 στις 23.30 στο Mega, ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους εκατοντάδες χιλιάδες ''αγανακτισμένους'' πολίτες των ΗΠΑ. Η Εμπόλεμη Ζώνη ακολουθεί το αμερικανικό κίνημα, που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για να ''καταλάβει'' τη Wall Street και να ''γκρεμίσει'' το τείχος της απληστίας ενός παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου σε κρίση. Πιστεύω ότι αξίζει να το δούμε, για να μας ανοίξει λίγο τα μάτια για αυτό που ζούμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά. 

Σχόλια