Το ελεύθερο Ιράκ, η Νάνα και ο Τύπος που χαροπαλεύει.


Μετά από 9 χρόνια και 4.500 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες και δεκάδες χιλιάδες ιρακινούς αλλά και περισσότερους από 32.000 στρατιώτες τραυματίες, η Αμερική αποφάσισε να τελειώσει τον πόλεμο με τον Ιράκ.  
Η υποστολή της σημαίας των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαγδάτη, σήμανε, έστω και ανεπίσημα, τη λήξη των εννιάχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Ο Γενικός Γραμματέας Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα, είπε στα αγήματα κατά τη διάρκεια της τελετής πως η επιχείρηση άξιζε το κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και χρήμα.
Τώρα πια, στο Ιράκ παραμένουν περίπου μόλις 4.000 στρατιώτες οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Σημειώνεται πως οι αμερικανικές δυνάμεις, έφτασαν κάποια στιγμή τις 170.000.

Ένοχος…
Δυσάρεστα τα νέα σήμερα στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε δικαστήριο του Παρισιού που έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ για την υπόθεση διαφθοράς για την οποία ο Σιράκ δικάζεται από τις 5 Σεπτεμβρίου.
Η υπόθεση αφορά στη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του, μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν βρισκόταν στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Φιμωμένος τύπος
Η δημοσιογραφία όμως δεν πεθαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ουγγαρία.
Απεργία πείνας πραγματοποιούν τέσσερις δημοσιογράφοι στην Ουγγαρία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον έλεγχο που ασκεί η κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης στη χώρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται ήδη στην τέταρτη ημέρα της αποχής τους από την τροφή και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή.
Μεταξύ των τεσσάρων δημοσιογράφων είναι και ο Μπάλαζς Νάγκι Ναβάρο, επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στην τηλεόραση. «Θα συνεχίσουμε την απεργία μας, μέχρι ότου ο κόσμος συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην Ουγγαρία κάτω από την ταμπέλα της ελευθερίας του Τύπου: οι εργαζόμενοι τρομοκρατούνται και τα προγράμματα χειραγωγούνται ή παραποιούνται» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Στην Ελλάδα υποφέρουν καθημερινά χιλιάδες δημοσιογράφοι και τρέμουν καθημερινά για τις δουλειές τους, όσοι ακόμη τις έχουν. Μέχρι χθες είχαμε και μια ελπίδα ότι στο εξωτερικό θα είναι καλύτερα. Σας ευχαριστούμε που μας την θάψατε.

Νάνα Μούσχουρη κατά των Ελλήνων;
Τι έγινε ρε παιδιά και ξέσπασε τόσος ντόρος με την Νάνα; Οι δηλώσεις της έχουν ξεσηκώσει όλη την χώρα. Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Μούσχουρη, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, σχολιάζοντας ότι καταλαβαίνει απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Η ηλεκτρονική σελίδα όπου μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά τη συνέντευξη είναι: http://ad-judicium.blogspot.com/2011/12/nana-mouskouri.html
«Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται. Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Ανγκελα Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά η διάσημη τραγουδίστρια. Βουλευτές, απλοί πολίτες, δημοσιογράφοι…έχουν λυσσάξει όλοι με την κ. Μούσχουρη.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλες αυτές οι στάσεις και απόψεις είναι άδικες για την  αγαπημένη τραγουδίστρια, διότι ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του και να πει την γνώμη του ελεύθερα για το τι πιστεύει για την κατάντια της χώρας μας. Δεν συμφωνώ με αυτά που δήλωσε, αλλά δεν τα κατακρίνω κιόλας. Ας κρίνει η ίδια αυτά που είπε για την μικρή μας χώρα, (που παλεύει η Ελλαδίτσα μας όλα αυτά τα χρόνια με τα «θηρία»), παρά εμείς. Η κ. Νάνα, έχει δοξάσει και τιμήσει την Ελλάδα όσο λίγοι Έλληνες αυτού του τόπου.




Σχόλια