Η Ελλάδα τελικά τρώει τα παιδιά της…


Καλησπέρα και πάλι,
Απολύσεις, στάση πληρωμών, απεργίες, προσφυγές στα δικαστήρια…Που πάνε οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας και με τι ασχολούνται οι επιχειρηματίες και αγνοούν επιδεικτικά το προσωπικό τους που δουλεύει και τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια;
Τελευταίο «διάσημο» θύμα των ημερών η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Το μέλλον της προβλέπεται αβέβαιο καθώς  μετά την απόρριψη της αίτησης προσφυγής στο άρθρο 99, από το δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, το κλίμα στην εφημερίδα δεν είναι και το καλύτερο. Φήμες λένε πως ομάδα εργαζομένων θέλει να δημιουργήσει μια δική της νέα εφημερίδα στα πρότυπα της παλιάς ενώ άλλες υποστηρίζουν πως η Μάνια Τεγοπούλου, δηλώνει "απογοητευμένη από τη στάση των εργαζομένων" και ότι δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε και τη διάθεση να προχωρήσει στην επανέκδοση της εφημερίδας. Τρέχα και γύρευε. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στην πάλαι ποτέ ξακουστή εφημερίδα αλλά σε όλο τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας. Στον δημόσιο πληρώνονται κανονικά, μην μου στεναχωριέστε. Περπατάς στον δρόμο και ακούς τον κόσμο απελπισμένο, αναρωτιούνται όλοι τι θα κάνουν. Οι απολυμένοι ψάχνουν δουλειά και δεν βρίσκουν και οι υπόλοιποι που δουλεύουν, δεν πληρώνονται. Ναι, ναι η νέα μόδα στον ιδιωτικό τομέα είναι η στάση πληρωμών και από ότι ακούγεται θα φορεθεί πολύ τα επόμενα χρόνια…..
Οι νέοι είναι απελπισμένοι. Γυρίσαμε πάλι στο 1960. Αντί να πηγαίνει μπροστά αυτή η χώρα πηγαίνει προς τα πίσω, καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκουν την  μετανάστευση ως τη μόνη λύση στα προβλήματα τους. Τότε στο 1960 πηγαίναμε στη Γερμανία. Τώρα η λύση βρίσκεται στο εξωτερικό. Οπουδήποτε αλλού αρκεί να μην είναι Ελλάδα, μου λένε φίλοι και γνωστοί.
Το μεγάλο πρόβλημα με αυτήν την χώρα είναι ότι οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές των αγαθών ανεβαίνουν. Και σαφώς δεν μιλώ για πολυτελή είδη αλλά για είδη πρώτης ανάγκης, όπως το φαγητό μας, το πετρέλαιο.
Δυστυχώς κύριοι και κυρίες δεν έχουμε τα λεφτά της κ. Σταμάτη για να αγοράζουμε κουρτίνες αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ οπότε ναι, θα βγούμε στο εξωτερικό, όχι για….ψώνια, αλλά για μόνιμη εγκατάσταση. Η Ελλάδα τελικά τρώει τα παιδιά της…


Σχόλια