Fendi: Το εντυπωσιακό show στη Fontana di Trevi

Τα τελευταία χρόνια η μόδα βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους για να μας εκπλήσσει. Υφάσματα, γραμμές, πασαρέλες όλα έχουν αλλάξει. Πλέον η μόδα δεν αφορά μια μικρή elite αλλά όλους. Πλέον το ντύσιμο αποτελεί προέκταση της προσωπικότητας μας σήμερα και η μόδα εισβάλλει δυναμικά στην καθημερινότητα σε μια προσπάθεια να κρατήσει το ενδιαφέρον όλων.


Αυτή τη φιλοσοφία ασπάζεται και ο Καρλ Λάγκερφελντ και τα show του για τον οίκο Chanel και Fendi έχουν απογειώσει τα δυο διάσημα brands δημιουργώντας κάθε φορά μια φρενίτιδα στα social media και τα παραδοσιακά media της μόδας με τις παρουσιάσεις των εκάστοτε συλλογών τους.

Αυτή τη φορά το show του Fendi που γιόρτασε   τα 90 του χρόνια (ο οίκος άνοιξε στη Ρώμη την πρώτη του boutique το 1926, στην Via del Plebiscito), παρουσιάστηκε στο απόλυτο συντριβάνι του κόσμου. Στη Fontana di Trevi. Όχι δίπλα του, επάνω του! Η ίδια η Fontana διαμορφώθηκε σαν πασαρέλα και τα μοντέλα περπάτησαν επάνω της φορώντας τις νέες δημιουργίες του οίκου. 

Με απόλυτο σεβασμό στο μνημείο στήθηκε μια γυάλινη πασαρέλα επάνω στα νερά του και τα διάσημα μοντέλα μεταξύ τους και η Κένταλ Τζένερ και Μπέλα Χαντίτ, με την πρώτη να ανοίγει την επίδειξη, περπάτησαν κυριολεκτικά επάνω στο νερό.

Το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και τα ρούχα του οίκου θύμιζαν παραμύθι. Κάπες, γούνινες λεπτομέρειες, pettit τσάντες και ρομαντικά φορέματα ήταν στα βασικά κομμάτια της συλλογής.

Να σημειωθεί πως ο οίκος Fendi πλήρωσε το ποσό των 2, 1 εκατ. ευρώ για την αναστύλωση της Fontana di Trevi πριν λίγο καιρό και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα στη χρονιά δίνοντας στο κοινό ένα σιντριβάνι κατάλευκο σαν καινούργιο! Επιπλέον για το χθεσινοβραδινό show το σιντριβάνι έπρεπε να αδειάσει από νερό να τοποθετηθεί η γυάλινη πασαρέλα και μετά το show να ξαναγεμίσει, να κλείσουν και οι 97 επιχειρήσεις γύρω από αυτό για να πραγματοποιηθεί η επίδειξη και να πειστεί η νέα γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης και υπέρμαχος του περιβάλλοντος να δεχτεί να φιλοξενηθεί το γεμάτο γούνες show του Fendi στην Fontana και όλα αυτά μέσα σε 3 μέρες! Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχή. 

Οι 600 καλεσμένοι έπειτα από το πολυφωτογραφημένο show, ο οίκος Fendi τους φιλοξένησε στην Terrazza del Pincio με θέα τον τρούλο του Αγίου Πετρου σε ένα δείπνο τριών πιάτων ανάμεσα στους υπέροχους κήπους της διάσημης ταράτσας. 
φωτογραφίες: vogue.com












Σχόλια