Αιωνίως γυναίκες...



Ας μιλήσουμε λίγο για κοριτσίστικα θέματα σήμερα. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που τρελαίνει τις γυναίκες. Όχι όλες τις γυναίκες, μόνο αυτές που γυρίζουνε στο άκουσμα της λέξης fashion lover. Κάθε Νοέμβριο λοιπόν, γνωστή ξένη εταιρεία ρούχων φέρνει στα ράφια της και έναν επώνυμο σχεδιαστή. Για να τις ράψει κομμάτια σε αποκλειστικότητα. Φέτος επέλεξε την Donatella. Με επίθετο βαρύ σαν ιστορία. Verasace. Ναι, ναι αυτή την ξανθιά με τον διάσημο αδικοχαμένο αδελφό. Τα σέβη μου, όπου και να βρίσκεσαι Gianni.
Η πολυσυζητημένη συλλογή, θα περιλαμβάνει φορέματα, παπούτσια (έχω δει ένα καταπληκτικό μαύρο πέδιλο), μαξιλάρες, ριχτάρια αλλά και κάποια κομμάτια για την αντρική γκαρνταρόμπα όπως σακάκια, παπούτσια κ.λ.π.  Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει με την τρελή καταναλώτρια που στο επίθετο της Donatella την πιάνει εγκεφαλικό από τη συγκίνηση! Στην περίπτωσή μας, Ελληνίδα καταναλώτρια. Στήνονται όλες οι παραπάνω, από τις 6 το πρωί (κάποιες και από τις 3 βεβαίως, βεβαίως) έξω από το μοναδικό κατάστημα που φέρνει τη συλλογή στην πόλη μας και περιμένουν με καφέ και σπιτικά κουλουράκια απέξω μέχρι να ανοίξει το εν λόγω κατάστημα και να ορμίσουν μέσα να ψωνίσουν. Καταλαβαίνεται τι γίνεται....

Πέρυσι τέτοια εποχή πάλι, είχα στείλει την κολλητή μου να πάει στις 9 το πρωί (που να ήξερα η δόλια) να αγοράσει κάτι από την συλλογή του τότε σχεδιαστή για την εταιρεία, αλλά έπαθε ψυχολογικό σοκ από αυτό που αντίκρισε! Τους δίνανε στην είσοδο λέει, καρτελάκι του 10λεπτου για να μπουν να ψωνίσουν και μάλιστα αφού έχουν περιμένει στην ουρά για 2 ώρες! Μετρημένο το 10΄ και με security στην πόρτα. Έτσι εξηγείται το στήσιμο από τις 3 το πρωί. Οι πρώτες στην ουρά προηγούνται. Ε, ναι, είμαστε τρελές εμείς οι γυναίκες!

Η φετινή συλλογή αποτελείται από πολύχρωμα σχέδια πιστή στην κουλτούρα Versace, σαν αυτά που σχεδίαζε ο Gianni την δεκαετία του 80 με 90. Αλλά και με μια πινελιά Donatella όπως μονόχρωμα στις αποχρώσεις του μαύρου, ροζ κ.α.

Όσες έχετε το κουράγιο και την υπομονή μπορείτε να στηθείτε στην είσοδο του συγκεκριμένου καταστήματος στις 5 το πρωί (λέω εγώ τώρα) μαζί με την φίλη σας και μια κούπα τσάι ή καφέ μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες τις επαγγελίας και να προμηθευτείτε το πολυπόθητο χαρτάκι. Η ημερομηνία είναι  18/11. Enjoy the ride...        
                                                                                                                                                 
Επίσης μιας και αναφέρομαι σε γυναίκες, θα γνωρίζετε ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού. Το βραχιολάκι του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών κατά  της ασθένειας "Άλμα ζωής",  θα σας δώσει τη χαρά ότι προσφέρεται και εσείς κάτι στον σύλλογο έστω και με αυτό το μικρό ποσό. Είναι μια εκπληκτική κίνηση του συλλόγου και των εταιρειών που τα προσφέρουν κάθε χρόνο για να βοηθήσουν όλες εμάς τις γυναίκες απέναντι σε αυτήν την ύπουλη ασθένεια. Σαφώς και κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα (με εμένα να τρέχω από τις 1/10 για να τα προμηθευτώ) δίνοντας το στίγμα ότι όλες νοιαζόμαστε και υποστηρίζουμε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όλες μαζί και κάθε μια ξεχωριστά στον αγώνα αυτό.

Σχόλια

  1. Για σας και το fashionable καλό σας φροντίζει η Φράου Άγκελα. Ακολουθήστε το ενδυματολογικό της παράδειγμα, κουρέψτε, ψαλιδήστε, αποχαιρετήστε χαρωπά το καταναλωτικό παρελθόν σας, και δεν θα χάσετε (ει μη μόνον το γούστο και την αυτοεκτίμησή σας). Φράου Άγκελα Κολλέξιονς, σύντομα κοντά σας για να σας βγάλει κυριολεκτικά από τα ρούχα σας και να σας στείλει σε ένα ταξίδι στη λιτή κι απέριττη απόλαυση μιας out-of-body experience ντυμένης με τις σκουπιδοσακκούλες που στρώνουν τους δρόμους της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου