Θα επιζήσει η μόδα στα χρόνια της κρίσης; Κλπ, κλπ....

Ακουγόταν εδώ και μήνες ότι τα θεμέλια της διάσημης "fena" έτριζαν και όλοι λέγανε πως πρόκειται για φήμες. Ότι δεν έχει ανάγκη ένας τέτοιος κολοσσός της μόδας κ.λ.π., κ.λ.π. Δυστυχώς οι φήμες βγήκαν αληθινές και η κα "fena" οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Κανείς δεν φανταζόταν πως ένα πρωί αστυνομικοί θα περνούσαν χειροπέδες στη γνωστή επιχειρηματία, η οποία φέρεται να χρωστά στην εφορία ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
Τα προβλήματα για την γνωστή επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης οξύνθηκαν πριν από δύο χρόνια. Αρχικά αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο κατάστημα που διατηρούσε στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ίδια υποστήριζε τότε ότι οι εργασίες του μετρό έχουν μειώσει σε τεράστιο βαθμό την πελατεία της. Η Φάννυ Κάτσου, όμως δεν το έβαλε κάτω. Ρίχτηκε με τα μούτρα στη δουλειά και εξυπηρετούσε ακόμη και η ίδια πελάτες στο κατάστημα Fena του Φοίνικα.

Ακόμη ένα χτύπημα για την Φάννυ Κάτσου ήταν το κλείσιμο ενός καταστήματος στην Αθήνα.
Η κατρακύλα του κολοσσού Fena, μόλις είχε ξεκινήσει. Η επιχειρηματίας από τον Απρίλιο ως και σήμερα, υπολογίζοντας και τις προσαυξήσεις, φαίνεται πως δεν έχει καταβάλλει στην εφορία 681.000 ευρώ.
Η 62χρονη μις Fena, όπως την αποκαλούν στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της εταιρείας «ΦΑΝΝΥ Α.Ε.», αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον ανακριτή, με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος.
Η σύλληψή της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», έγινε μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του νόμου περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι η εταιρεία της περιλαμβάνεται στον κατάλογο, που συνέταξε το ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποδώσει φόρους στο Δημόσιο.
Δυστυχώς σε περιόδους οικονομικής κρίσης συμβαίνουν και αυτά. Εύχομαι στην κ. Fena να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να σώσει την αξιοσέβαστη επιχείρησή της.
Iris Apfel
Μιας και αναφερθήκαμε στη μόδα, καλό θα ήταν να δώσω και κάποια αποσπάσματα από το προφίλ της εκπληκτικής 98χρονης γκουρού της μόδας Iris Apfel όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph. Ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι ο κόσμος σήμερα δείχνει χάλια.
“Όταν περπατάω στην Πέμπτη Λεωφόρο το καλοκαίρι, απλά θέλω να κάνω εμετό. Φαίνεται ότι όσο πιο χοντροί και άσχημοι είναι οι άνθρωποι, τόσα πιο λίγα ρούχα φοράνε. Σορτσάκια και σαγιονάρες και κολλητά τζιν σε οπίσθια που φτάνουν από δω έως το Poughkeepsie. Πάντα λέω πως πρέπει να βάζουν στη φυλακή τον κόσμο που φοράει τέτοια ρούχα. Ειδικά τα κολλητά τζιν πάνω από νούμερο δέκα, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Πριν από δέκα χρόνια ο κόσμος είχε αρχίσει να μην είναι κομψός στη Νέα Υόρκη, αλλά τώρα είναι επιδημία.”
Αλλά και για το αν πιστεύει ότι οι διάσημοι είναι ακόμη χειρότεροι: “Οι περισσότεροι από τους νέους ανθρώπους σήμερα ντύνονται απαίσια. Και οι διάσημοι είναι ακόμη χειρότεροι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους εαυτούς τους. Και στις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ όλοι είναι ίδιοι. Μοιάζουν σαν όλες να φοράνε το ίδιο νυχτικό και φέτος καμιά δεν φορούσε κοσμήματα. Μόνο η Helen Mirren είχε βάλει ένα πολύ όμορφο κολιέ, αλλά ακόμη και αυτή το έκανε λάθος γιατί το κολιέ κατέστρεφε το φόρεμα. Νομίζω πως ο σχεδιαστής θα ήθελε να αυτοκτονήσει όταν την είδε.”
Εκπληκτική δεν νομίζεται; Πιστεύω ότι έπειτα από 90 χρόνια ζωής και με τόσα που έχουν δει τα μάτια της έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει η γυναίκα. Συμφωνείτε;
 Ας περάσουμε σε κάτι άλλο. Χωρίς νερό θα μείνει αύριο ο δήμος Κορδελιού-Εύοσμου από τις 8:00 έως τις 16:00.
Οι διακοπές οφείλονται σε εργασίες αντικατάστασης δικλείδων, που θα γίνουν στις οδούς Αργυρoκάστρου με Λακωνίας, Αργυροκάστρου με Παρθενώνος, Αργυροκάστρου με Αλαμάνας και Αργυροκάστρου με Αριστοφάνους στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Όσοι δουλεύετε πρωί προμηθευτείτε κανένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για τις βασικές πρωινές ανάγκες...Αλλά μας κόβουν και το ρεύμα, αυτή τη φορά στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, αύριο από τις 8:00 έως τις 9:30. Πάλι καλά...Αλλά οι πρωινοί τύποι θα την πληρώσουν τη νύφη ξανά.



















Σχόλια

  1. Καταπληκτική η κα. Apfel (με όνομα που ασφαλώς σημαίνει "μήλο", και μιας και τό 'φερ' η διαολεμένη αυτή κουβέντα, "Τατιάνα, η αρχή του κακού" ελπίζω κι εύχομαι να σκουληκιάσουν τα "Μίλα" σου -- πάντα βρε πετυχημένη αυτή η γυναίκα με τα χιουμοριστικά της τιτλο-λογοπαίγνια, μπα σε καλό της!).

    Επιστρέφοντας στη γκουρού, ποιός είμ' εγώ να μιλήσω για χοντρούς κακοντυμένους -- ήδη αναζητώ δρομολόγιο για Σελήνη, όπου θα ζυγίζω μόνο το ένα έκτο -- όμως επιτέλους πρέπει να ενοχοποιηθεί η στυλιστική απενοχοποίηση που τόσο ευτράπελα κι ανέμελα μας τρίβουν καθημερινά στη μούρη οι κάθε λογής τραγικές πανελατζούδες που σφίγγονται στα τσίτια της βιοτεχνίας Αιγαλέου και Μπουρναζίου γωνία, ρουφώντας απελπισμένα κοιλιές και λοιπές περισσευάμενες παντσέτες εκχεομένας πλαγιώθεν τιραντών και τετιγκαρισμένων (ναι, είναι μετοχή παρακειμένου αυτή) αμανίκων ημι-νάϋλον ενδυμάτων, που γίνονται εμπριμέ από τις στάμπες του ιδρώτα ενώπιον της κάμερας. Φρίκη, κι ελπίζω να μην τρώτε όσο φαντάζεστε την εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου