Μόδα είναι, τι να κάνεις;


Ας μιλήσουμε για μόδα σήμερα, με αφορμή την αποκάλυψη της τελευταίας φωτογράφησης της  Γαλλίδας Marion Cotillard για τον οίκο μόδας Christian Dior.
Υπέροχες δουλειές κάθε φορά από την πανέμορφη και στιλάτη Marion και τον διάσημο οίκο.
Μετά το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη και το Λονδίνο, ήρθε η ώρα για το L.A.
Με την υπογραφή του περίφημου φωτογράφου Steven Klein, και σε styling της Giovanna Battaglia.

Το σκηνικό έχει αέρα…Hollywood, καθώς  η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», βρίσκεται μπροστά από μια πισίνα και κρατάει στα χέρια της μια κροκό διάσημη πια, τσάντα του οίκου. Και για το ενδεχόμενο που δεν καταλάβαμε ότι η βραβευμένη ηθοποιός ενσαρκώνει τη λάμψη του παλιού Hollywood, στο φόντο η περίφημη επιγραφή ξεκαθαρίζει περισσότερο την εικόνα. Η καμπάνια θα κάνει την εμφάνισή της στην International Herald Tribune στις 14 Νοεμβρίου και στους Financial Times στις 19 Νοεμβρίου.
Ωστόσο τα νέα του οίκου δεν σταματούν εδώ. Ο φωτογράφος Patrick Demarchelier, γνωστός περισσότερο από τις μοναδικές φωτογραφίες του στην αμερικάνικη VOGUE, συγκέντρωσε μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου – από τη Gisele Bundchen την Charlize Theron, μέχρι και τη Sasha Pivovarova – να ποζάρουν ντυμένες με τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες υψηλής ραπτικής του οίκου Dior, για ένα καινούργιο βιβλίο που θα έχει τον τίτλο Dior Couture Patrick Demarchelier.               
Με κομμάτια από την πρώτη κολεξιόν του ίδιου του Dior το 1947, μέχρι δημιουργίες των διαδόχων του, Yves Saint Laurent, Marc Bohan και John Galliano, η διαχρονική ποιότητα και η απαράμιλλη αισθητική του οίκου αιχμαλωτίζεται μέσα από το φακό του Demarchelier.
«Όταν είσαι φωτογράφος μόδας, πρέπει να εμπνεύσεις ένα όνειρο,» είπε ο Patrick Demarchelier. «Αλλά με τα Dior Haute Couture, το όνειρο είναι ήδη εκεί.» Το βιβλίο που αποτελείται από διακόσιες σαράντα σελίδες θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Rizzoli. Το αναμένουμε. Θα ταιριάξει άψογα επάνω στο τραπέζι του σαλονιού, δίπλα στο βάζο από το ikea.
Υπάρχει όμως και οικονομική μόδα, με την μορφή…τραυμαπλάστ. Ναι, ναι σωστά διαβάσατε. Οι οίκοι Chanel, Louis Vuitton, Burberry και Gucci προσφέρουν τραυμαπλάστ για να γιατρέψουν τις πληγές μας με μόλις οκτώ δολάρια.                                                                                                                                 Με σύνθημα το «Γιατρευτείτε με στυλ», το site που τα προσφέρει, τα έχει ήδη πουλήσει όλα. Τώρα όσον αφορά αυτούς που τα φοράνε, πιστεύω ότι δεν έχουν χτυπήσει πραγματικά, αλλά μάλλον τα φορούν για να δώσουν στυλ στην εμφάνιση τους.

Ε, εντάξει μην έχετε παράπονο, σας πρότεινα και οικονομικές αλλά και ακριβές προτάσεις μόδας. Κουράγιο αδελφές μου, μπορεί οι περισσότερες από εμάς να μην μπορέσουμε να προσθέσουμε την τσάντα στην ντουλάπα μας, (οικονομική κρίση διανύουμε) αλλά τουλάχιστον έχουμε ακόμη ελπίδες για τα τραυμαπλάστ και το βιβλίο του υπέροχου κυρίου Demarchelier.

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοδάτη είδηση κι η επόμενη: η Πατρίτσια Γκούτσι, η επονομαζόμενη και Μαύρη Χήρα καθότι φόνισσα του Μαουρίτσιο Γκούτσι, καταδικασμένη το 1998 σε κάθειρξη 26 ετών από το δικαστήριο του Μιλάνο, αρνήθηκε να βγει με αναστολή της έκτισης της ποινής της, επειδή της προτάθηκε να αναλάβει κοινωνική εργασία. Η Πατρίτσια δήλωσε ότι δεν έχει εργαστεί ούτε μια μέρα στη ζωή της, γιατί λοιπόν ν'αρχίσει τώρα; Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα ότι προτιμά να κλαίει σε μια Ρολλς Ρόυς παρά να είναι ευτυχισμένη πάνω σε ποδήλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σαι καλά!εμπλουτίζεις με όμορφες ειδήσεις το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου