Ο τρελός του Ευόσμου και η.... τύχη του Μακεδονία Παλλάς


«Αγαπητοί συνεργάτες,
Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στις 27/12/2011.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».
Με μία λιτή ανακοίνωση λίγων μόνο γραμμών ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη ανακοίνωσε σήμερα, ότι βάζει «λουκέτο» στο Μακεδονία Παλλάς. Το πολυτελές ξενοδοχείο κλείνει λόγω οφειλών ύψους 3,2 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ και αφήνει στο δρόμο  120 εργαζόμενους.  
Απλά και όμορφα μένετε χωρίς δουλειά. Είναι λυπηρό να μην μπορεί να βρεθεί μια λύση για να μην κλείσει αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και κατ επέκταση να μην δείξει κανένας, τον απαραίτητο σεβασμό στους 120 εργαζομένους που το κρατούσαν και το στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια.

 Ο «υπέροχος» Εύοσμος
Ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό που έχει πάρει τρομερές διαστάσεις στο facebook, είναι ο τρελός βιαστής-ληστής-δολοφόνος του Ευόσμου. Οι φήμες λένε ότι έχει σκοτώσει, κλέψει βιάσει 12 κοπέλες. Τα πραγματικά περιστατικά απέχουν κατά πολύ. Τα δύο περιστατικά του τρόμου έγιναν πριν από είκοσι ημέρες, όταν μια  νεαρή κοπέλα αποχώρησε από το νυχτερινό κέντρο «Ενυδρείο», επί της οδού Καραολή & Δημητρίου, όπου διασκέδαζε με την παρέα της. Κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της. Μπήκε μέσα και άναψε τη μηχανή. Πριν προλάβει να ξεκινήσει, ένας άγνωστος άντρας τις επιτίθεται. Ανοίγει την πόρτα και αρχίζει να την γρονθοκοπεί στο κεφάλι και στο σώμα. Εκείνη καλεί σε βοήθεια. Ο δράστης το βάζει στα πόδια.
Μία εβδομάδα αργότερα συνέβη το δεύτερο περιστατικό. Μια άλλη νεαρή κοπέλα επέστρεφε από τη νυχτερινή της βόλτα. Ζήτησε από τον οδηγό ταξί να την αφήσει κοντά στην πόρτα της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει. Πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα της πολυκατοικίας της και ενώ το ταξί είχε απομακρυνθεί η κοπέλα δέχεται επίθεση. Ο δράστης κρατάει σιδερένιο αντικείμενο (πιθανότατα μικρό σφυρί) και την χτυπά με αυτό στο κεφάλι. Μετά την επίθεση απομακρύνεται. Η κοπέλα μεταφέρεται αιμόφυρτη στο νοσοκομείο.
Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της διεύθυνσης ασφαλείας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναλύσουν τη συμπεριφορά του δράστη στην κάθε περίπτωση και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το ίδιο άτομο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χαρακτηριστικά της επίθεσης δείχνουν ότι σκοπός του δράστη δεν ήταν να σκοτώσει. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα που μοιάζουν μεταξύ τους και από σύμπτωση επέλεξαν να δράσουν στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της αστυνομίας, πρόκειται για άντρα 25 έως 30 ετών με ανάστημα 1,75m. Τα θύματα δέχτηκαν επίθεση με διαφορά μίας εβδομάδας, στο ίδιο σημείο και ακριβώς την ίδια ώρα: 4 τα ξημερώματα. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις ο δράστης δεν ζήτησε χρήματα ή άλλο προσωπικό αντικείμενο από τα θύματα. Μην τρομοκρατήστε δίχως λόγο και μην πανικοβάλλεστε. Απλά να προσέχετε, όπως προσέχατε πάντα, κορίτσια στον Εύοσμο. Στον Εύοσμο είχαμε πάντοτε τρελούς και παλαβούς. Ένας ακόμη…..

Σχόλια