Οι εξελίσεις, η Αmy και...ο κύριος δήμαρχος.

Οι εξελίξεις τρέχουν στη χώρα μας και εμείς τρέχουμε ξοπίσω τους, για να βγάλουμε την είδηση πρώτοι μην μας την κλέψει κανένας άλλος. Τα πράγματα είναι σοβαρά και επιτέλους οι πολιτικοί αρχηγοί οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν την ύστατη ώρα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Προηγουμένως πυροδότησαν σειρά αρνητικών σχολίων, ακόμη και ύβρεων κατά της χώρας για την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας. Το χειρότερο είναι ότι κατασπαταλήθηκε η όποια εφεδρεία αξιοπιστίας είχε εναπομείνει, όσον αφορά στις σχέσεις της Αθήνας με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Η νέα κυβέρνηση, η οποία θα σχηματιστεί τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα, θα ολοκληρώσει τη διαχείριση των εκκρεμοτήτων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου και τη νέα δανειακή συμφωνία. Η απόφαση προφανώς θα ηρεμήσει τις διεθνείς αγορές, αλλά δεν θα πείσει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, οι οποίες θα απαιτήσουν σοβαρές δεσμεύσεις της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.
Αναμένουμε τις εξελίξεις αύριο, λοιπόν.
Ας αφήσουμε όμως την πολιτική και ας περάσουμε σε μουσικά νέα. Η Amy Winehouse συνεχίζει να μας απασχολεί και μετά τον θάνατο της καθώς το κύκνειο άσμα της έχει βγει κιόλας στα δισκοπωλεία. Lioness: Hidden Treasures, λέγεται ο τρίτος δίσκος της Amy και περιλαμβάνει 12 τραγούδια που, σαν καλειδοσκόπιο, μας δείχνει διάφορες φάσεις και στιγμές της ζωής της, όνειρα και σχέδια, πρώτες και τελευταίες ηχογραφήσεις, b-sides που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ... Με άλλα λόγια, είναι ένα album που «φωτίζει» όλες τις πτυχές της, δίνοντας μας στοιχεία που βρίσκονταν ως τώρα καλά κρυμμένα. Ξεκινώντας από το Our Day Will Come, μια reggae  διασκευή ενός κλασικού κομματιού της δεκαετίας του ΄60, που ηχογραφήθηκε το Μάιο του 2002, και αντικατοπτρίζει την πραγματική Amy. Και συνεχίζοντας με το Between The Cheats, ένα τολμηρό ερωτικό γράμμα γραμμένο από την Amy το 2008 για τη διάλυση και το background του γάμου της. Το Like Smoke είναι ένα μισοτελειωμένο demo όπου συμμετέχει  ο rapper Νas, ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της. The Girl From Ipanema, το πρώτο τραγούδι που άκουσε ο Remi από τη 18χρονη  Amy, κι από όπου διέβλεψε το ταλέντο της. Και το Body & Soul, το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε εκείνη το Μάρτιο του 2011, με τον Tony Bennet.
To Lioness: Hidden Treasures κλείνει με ένα τραγούδι του Leon Russell, που τραγουδούσε ο αγαπημένος της Amy, ερμηνευτής της soul,  τραγουδοποιός και μουσικός Donny Hathaway, ηχογραφημένο εδώ με μια κιθάρα και μια φωνή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, την Άνοιξη του 2009, τότε που η Amy πάλευε ακόμη με τους δαίμονες της.
Η πόλη μας ωστόσο, η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει ακόμη την Οκτώβριο και τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού καθώς ξέχασε να σβήσει τα ροζ φώτα από τον Λευκό Πύργο. Δήμαρχε; Σβήσε τα φώτα. Ρόμπα γίναμε…. 
Μια μεγάλη εταιρία γιορτάζει ωστόσο και στόλισε παραδίπλα στο ροζ πύργο μας το τεράστιο γραφειάκι της. Η ΙΚΕΑ αγαπάει την πόλη και γιορτάζει τα χρόνια της στην πόλη με αυτήν την κίνηση.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη και τον Στέλιο για την πολύτιμη βοήθεια τους για να υλοποιηθεί το κυριακάτικο άρθρο μου στην εφημερίδα. Σας ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά.

Σχόλια