Τι έγινε πάλι κύριε δήμαρχε; Πάμε θέατρο για να ξεδώσουμε λέω εγώ...


Καλησπέρα και πάλι. Δεν ξέρω αν εσείς παθαίνετε αυτό που συμβαίνει σε εμένα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Κάθε χρόνο από τότε που θυμάμαι τις γιορτές αυτές, θυμάμαι τον εαυτό μου μελαγχολικό. Στην αρχή όχι και τόσο τα Χριστούγεννα αλλά περισσότερο το Πάσχα. Από ένα ενήλικο σημείο και μετά και οι 4 εβδομάδες των γιορτών με βρίσκανε ράκος. Δεν ξέρω ίσως και να έφταιγε ότι δούλευα πάντα αυτές τις μέρες και τις περνούσα  πάντα μακριά από οικογένεια και φίλους, ίσως να ‘φταίγαν πάλι τα φεγγάρια, που λέει και ένα γνωστό τραγούδι.
 Τελειώνοντας οι μέρες αυτές, αντί να ανακουφιστώ γινόμουν και γίνομαι ποιο ράκος από ότι κατά την διάρκεια τους. Δεν ξέρω, συνήθεια των προηγούμενων χρόνων. Φέτος ήταν όλα οικογενειακά και λαμπερά σε σύγκριση με άλλες χρονιές αλλά το ίδιο μελαγχολικά. Ίσως τελικά αν συνηθίσεις σε μια κατάσταση τόσα χρόνια δύσκολα να ξεφύγεις από αυτήν.

Καλά ρε δήμαρχε…..
Τώρα όμως πάλι θα αρχίσω…Καλά ρε δήμαρχε σου έφυγε μια φορά το δέντρο, δεν το στερέωσες καλά την δεύτερη φορά, τώρα που έρχεται και κακοκαιρία; Τι τραγική λύση βρήκες πάλι; Πήγες και το μάζεψες ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι γιορτές; Έλεος δηλαδή! Κάνεις που κάνεις μια δουλειά, όμορφη ομολογουμένως(σιωπή, ωραίο ήταν!), να την κάνεις τουλάχιστον σωστά!
 Άρον άρον το μάζεψαν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο από την παραλία της Θεσσαλονίκης, υπό τον φόβο να βουλιάξει και πάλι, λόγω της κακοκαιρίας. Από την Τετάρτη το μεσημέρι, η μεγάλη εξέδρα με τα φωτεινά αστέρια απομακρύνθηκε παρότι θα παρέμενε κανονικά στο χώρο μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.
Η κατασκευή είχε ενισχυθεί μετά το άτυχο περιστατικό που συνέβη, αλλά παρ' όλα αυτά,  μετά το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, οι υπεύθυνοι προχώρησαν άμεσα στη ρυμούλκηση  του δέντρου, για να αποφύγουν μια δεύτερη, μεγαλύτερη καζούρα!
Υπενθυμίζεται ότι το πλωτό δέντρο τοποθετήθηκε εκεί από τις εταιρίες HELEXPO και Attract Productions, οι οποίες ανέλαβαν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Το κόστος του πλωτού δέντρου υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ, κόστος το οποίο δεν επιβάρυνε το Δήμο.
 Επιστροφή στην μελαγχολία, τώρα που και ο Μπουτάρης κατέβασε το δέντρο, θα χρειαστώ κάτι ποιο δραστικό για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου!
Τέλος πάντων. Γι’ αυτό είπα να γράψω και την άλλη άποψη, για να υπάρχει και λίγη
ποικιλία στα συναισθήματα αυτές τις μέρες.

Παραστάσεις και δρώμενα στη Θεσσαλονίκη
Ωστόσο για να περάσει η κακή διάθεση γενικότερα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν έρθει όμορφες παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας για να περάσουμε ένα μοναδικό βράδυ στο θέατρο.
  Το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, «ταξιδεύει» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 4 Ιανουαρίου.
 Το μυθιστόρημα του 1962, που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή, ως έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της μεταπολεμικής Ελλάδας, σε θεατρική διασκευή των Σταμάτη Φασουλή και του Θανάση Νιάρχου, αναμένεται να καθηλώσει και τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Νένα Μεντή και Φιλαρέτη Κομνηνού αναλαμβάνουν να φέρουν στην Ελλάδα του 2011 τις αυτοβιογραφικές μνήμες του Κώστα Ταχτσή.
 Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (Δ Ζώνη), 25 ευρώ (Γ Ζώνη), 30 ευρώ (Β Ζώνη), 35 ευρώ (Α Ζώνη), 40 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη), φοιτητικά 20 ευρώ, κρατήσεις εισιτηρίων: 2310 895938 - 9 και στο www.tch.gr , προπώληση : εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στο Μέγαρο (10:00 – 18:00), Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00).
Το θέατρο στην πόλη συνεχίζεται με τρία έργα  στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Ο λόγος για τα έργα, «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, «Το νερό της ζωής» των αδερφών Γκριμ και «Πανικός στα παρασκήνια» του Κεν Λούντβιχ. Και τα τρία έργα θα παρουσιάζονται παράλληλα στο θέατρο «Αμαλία» μέχρι το τέλος του μήνα.
• Τετάρτη και Πέμπτη 21:00: «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, μια παράσταση της θεατρικής ομάδας Passatempo, σε συμπαραγωγή με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».  
Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Παίζουν: Γιάννης Μόχλας, Νανά Παπαγαβριήλ.
• Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00: «Πανικός στα παρασκήνια» του Κεν Λούντβιχ, μια εξωφρενική κωμωδία παρεξηγήσεων με θέμα τον κόσμο της σκηνής.
Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Ναζίρη, η σκηνοθεσία του Στάθη Μαυρόπουλου.  Παίζουν: Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Σταμούλη, Μένη Κυριάκογλου, Στάθης Μαυρόπουλος, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Ευθυμίου, Ηλίας Παπαδόπουλος.
• Κυριακή 11:30: «Το νερό της ζωής», μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, βασισμένη σ’ ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ.
Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Ελένης Δημοπούλου. Παίζουν: Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ροδή Κωνσταντινίδου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος.
Από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον, έρχεται η παράσταση «Το μήλο» με πρωταγωνιστές το Θανάση Τσαλταμπάση και τη Ναταλία Δραγούμη. Θέμα της παράστασης οι σημερινές σχέσεις ανδρών και γυναικών, μέσα από αστείες, συγκινητικές, τρυφερές και ανατροπή καταστάσεις.
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Παρασκευή: 21:15
Σάββατο:18:15 & 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 18 € 
Φοιτητικό-Μαθητικό : 15 €
Τώρα για όσους δεν τρελαίνονται και πολύ για θέατρο υπάρχει και ο Γιάννης Κότσιρας, στην πόλη μας για μια μοναδική συναυλία, παρέα με μια ομάδα πέντε ταλαντούχων μουσικών. Η μουσική παράσταση "On the road" αποτελείται από αγαπημένα τραγούδια τόσο της δικής του προσωπικής δουλειάς όσο και της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας που το κοινό έχει αγαπήσει. Ο Γιάννης Κότσιρας θα εμφανιστεί στο Block 33, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 21:00.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 € και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει άμεσα. Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων είναι:
-Musicland (Μητροπόλεως 102) τηλ.: 2310 264 880
-ΙΑΝΟΣ (Πλατεία Αριστοτέλους 7) τηλ.: 2310 277004
-Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr


Σχόλια