24ωρη απεργία έρχεται από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή του ΟΣΕ και ΟΑΣΘ


Καλησπέρα και πάλι. Χθες, πρωί Κυριακής σηκώθηκα από τις 8 διότι έπρεπε να πάω σε ένα σεμινάριο και αντίκρισα τον εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες.
Μια τρομακτική ομίχλη  να σκεπάζει τα πάντα και να μην υπάρχει ορατότητα ούτε στα δυο μέτρα. Στην κυριολεξία. Βρισκόμουν στον Εύοσμο και ήθελα να πάω στην Τούμπα μέσω περιφερειακής οδού…..Σαφώς και δεν το έκανα διότι ήταν αδύνατο να τον δω μέσα στην ομίχλη! Πρώτη φορά έβλεπα τέτοια ομίχλη!
Ευτυχώς είχα μαζί μου δυο πολύ καλές μου φίλες και τα βγάλαμε πέρα, πηγαίνοντας από το κέντρο όπου η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη. Τελικά η ομίχλη διαλύθηκε γύρω στις 11 με 12 το πρωί αλλά όχι εντελώς, απλά έβλεπες καθαρά που πήγαινες πια.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Ωστόσο, ομιχλώδες προβλέπεται το τοπίο αύριο, με την  ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να κηρύττει 24ωρη απεργία, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Σε αυτήν συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα κυκλοφορήσουν σε όλη την πόλη 75 λεωφορεία τα οποία θα είναι με προσωπικό ασφαλείας.                     
Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.                        
 Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της 24ωρης απεργίας θα παράσχει μερικώς, κατά την ημέρα της απεργίας, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Αλλά και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία.   Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς να διαθέτει την κοινωνική νομιμοποίηση διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατιούνται, ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και της Κυβέρνησης και απαντούν:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε:
-        Για ΑΝΟΙΧΤΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ και με ΠΟΙΟΤΙΚΑ χαρακτηριστικά Σιδηρόδρομο.
-        Για τη διατήρηση του θεσμού των Σ.Σ.Ε.
-        Για τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.
Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.
Συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και όλα τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, και μαζικά στη συγκέντρωση στις 11.00’ π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ".
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία αύριο διαδηλώνοντας ενάντια στο «μνημόνιο ομηρίας του ελληνικού λαού». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο.



Σχόλια