Λέτε να πουλήσουμε την Κρήτη για να ξοφλήσουμε; Και άλλες τρελές ιστορίες....


Καλησπέρα και πάλι. Είχα πει πως δεν θα γράψω τίποτα για τις ημέρες που το μνημόνιο «ξαναχτύπησε» την πόρτα της Ελλάδας, διότι πολύ μελάνι χύθηκε για αυτές και πως άλλη μια άποψη θα ήταν περιττή. Δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να αγνοήσεις την πραγματικότητα και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου. Όπως καλή ώρα, την ώρα της ψηφοφορίας, κάποιοι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές ενώ καιγόταν έξω απ’ τη βουλή η Αθήνα, αυτοί βλέπανε αγώνα από μέσα, καθώς και μια εκλεκτή συντροφιά εγχώριων «σταρ» έκανε πάρτι με στριπτιζέζ (που την αποκάλεσαν «καλλιτέχνιδα»), ενώ έξω καιγόταν ο τόπος, αυτοί βγαίναν φωτογραφίες και στέλνανε φιλάκια σε ενσταντανέ που δεν δίστασαν να τα δημοσιεύσουν κιόλας, σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, την λυπητερή εκείνη ώρα της ψηφοφορίας.
Τι έγινε λοιπόν αυτές τις μέρες; Παραιτήσεις, διαγραφές, φωτιές, καταστροφή του «Αττικόν», προσαγωγές, συλλήψεις, 199 «ναι σε όλα» και ένα μνημόνιο έτοιμο να εφαρμοστεί  σε μια χώρα που καταρρέει.
Για να μην επαναλαμβάνω όμως αυτά που όλοι γνωρίζουμε, θα περάσω στο σήμερα.
Και συγκεκριμένα στην παραίτηση του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από τον ετήσιο μισθό του. Να σημειωθεί πως ο μισθός του φτάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Κάποιοι βιάστηκαν αμέσως να το γυρίσουν μπούμερανγκ στον πρόεδρο λέγοντας πως είναι αργά και παραιτήσου και τα κάνεις αυτά για να σε λυπηθούμε και άλλες τέτοιες εξυπνάδες. Λες και άμα παραιτηθεί και ανέβει κανένας….. Μητσοτάκης στη θέση του δεν θα υπογράφει το ίδιο, τα μνημόνια και κάθε μνημόνια που θα βγαίνουν εις βάρος μας…
Η δική μου άποψη είναι ότι μάλλον ο κ. Παπούλιας προέβη σε αυτήν την πράξη για να δώσει το καλό παράδειγμα σε μερικούς μερικούς μέσα στη βουλή να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να σταματήσουν επιτέλους να χτίζουν βίλες με τα λεφτά του λαού. Και σας πληροφορώ ότι όντως κάποιοι κύριοι και κυρίες της βουλής ενοχλήθηκαν και άρχισαν τα τηλέφωνα και μη σας πω ότι φοβήθηκαν κιόλας…  
Μέσα στην όλη τρέλα του 2ου  μνημονίου, οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας πάρουν μαζί με τα σώβρακα και τα νησιά μας. Επιμένουν στις παλαβές δηλώσεις περί πωλήσεως των ελληνικών νησιών βάζοντας ιδέες στους δικούς μας!
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, προτείνει να πουλήσουμε τα νησιά μας για να μειώσουμε το χρέος! Ήμαρτον κύριε! Ναι πολύ ωραία ιδέα, ας πουλήσουμε την Κρήτη που είναι και μεγάλη και ξοφλάμε!
Το θράσος δεν έχει όρια καθώς ο κ. Κρίστοφ Λάιτλ υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρεάσει θετικά το κλίμα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα  είπε  «Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό, τι μπορεί», είπε ο κ. Λάιτλ, μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).
Προσθέτει μάλιστα ότι, αν και δεν είναι εύκολη μια τέτοια απόφαση, θα συμβάλλει στο να περιοριστεί το δημαγωγικό κλίμα κατά της Ελλάδας, το οποίο επικρατεί στην Ευρώπη, και ότι οι φίλοι της Αθήνας θα αποκτήσουν ένα επιχείρημα.
Παραλλήλως απορρίπτει κατηγορηματικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδό της από την Ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και μια προοπτική για το μέλλον, και κυρίως για τη νέα γενιά.
Ωραία, θα ξεκινήσουμε τότε όπως είπα από την Κρήτη, τη Σαντορίνη μετά και βλέπουμε…..



Σχόλια