Η Κωστοπουλιάδα και πως καταπολεμάμε την ανεργία στην Ελλάδα....





Καλησπέρα και πάλι. Έλεος δηλαδή ρε παιδιά έχει εδώ και πόσες μέρες ασχολούμαστε με την Κωστοπουλιάδα (την άνοδο και την κάθοδο του κ. Πέτρου Κ.) ενώ ο κόσμος καίγεται….Μέχρι και ο Αγγελάκας σχολίασε!  Ναι λοιπόν λυπόμαστε πολύ που έκλεισε ο όμιλος του, που βγήκαν τόσοι άνθρωποι και πάλι στους δρόμους για να αναζητήσουν νέα εργασία, που χρωστάει ο κ. Κωστόπουλος της Μιχαλούς αλλά φτάνει πια. Δηλαδή τόσοι και τόσοι χρεοκοπούν καθημερινά, πρέπει να τους κάνουμε όλους σήριαλ;
Και εγώ θα σας πω και το άλλο. Όταν όλοι αυτοί τρώγανε με χρυσά κουτάλια (υπάλληλοι-σταρ-, διευθυντάδες και εκδότες) και τους τρώγαμε στη μάπα τόσα χρόνια κρεμασμένους στα περίπτερα να μας μαθαίνουν το «σωστό» lifestyle που πρέπει να ζούμε σαν σωστοί Έλληνες, ήτανε καλά τότε; Τώρα που ήρθανε τα σκούρα πρέπει εγώ και εσείς να τους λυπηθούμε δηλαδή,  γιατί δεν θα μπορούν πια να αγοράσουν τα Cavali και τα Gucci με τους παχυλούς μισθούς τους; Καλώς ήρθατε λοιπόν και εσείς κύριοι και κυρίες στην απλή καθημερινότητα του Zara. Και δεν αναφέρομαι στους άσημους δημοσιογράφους και υπόλοιπους υπαλλήλους της ΙΜΑΚΟ με τα 700 ευρώ το μήνα αλλά στους άλλους…

"Hire a Greek"
Πάμε παρακάτω, να ασχοληθούμε λίγο με τους νέους που όλο και περισσότεροι σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής. Κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο έρχεται από τους ομογενείς από όλες τις γωνιές του κόσμου, οι οποίοι συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό στόχο.
 Με το σύνθημα "Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα" δημιούργησαν μία πρωτότυπη ιστοσελίδα, με στόχο να βοηθήσουν άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους, προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και εξ' αποστάσεως.
Πρόκειται για μία εναλλακτική πρωτοβουλία στο ίντερνετ που προέκυψε από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των απανταχού Ελλήνων.
Η εκστρατεία μετράει ήδη δεκάδες συμμετέχοντες. Αν και το κίνημα ξεκίνησε από την Αμερική, σύντομα εξαπλώθηκε σε επιχειρηματικούς κύκλους όλου του κόσμου και πλέον όσοι καταθέτουν το βιογραφικό τους μέσω διαδικτύου, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εργασίας από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων.
Το "Hire a Greek" μπορεί κανείς να  το αναζητήσει μέσω του ομογενειακού greekreporter. Σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, έχει ήδη απορροφήσει εκατοντάδες βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού Η διαδικτυακή πρωτοβουλία δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε περιορισμούς. Εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών και εργασιακών προϋπηρεσιών μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους online και να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Σχόλια