Η 25η, τα κινέζικα φασόλια και το δελφίνι στον... Θερμαικό


Καλησπέρα και πάλι…Πέρασε η 25η Μαρτίου, σχετικά ήσυχα σε όλη τη χώρα, με ισχυρή αστυνόμευση στις μεγάλες πόλεις που δυστυχώς θύμιζε άλλες εποχές…..
Οι θλιβερές και “συγκινητικές” φωτογραφίες δεν έλειψαν και αυτή τη φορά στο διαδίκτυο, με παιδάκια να ξετρυπώνουν μέσα από αστυνομικούς, με παιδάκια (πάλι) να μουτζώνουν επισήμους κλπ κλπ.. Τα ίδια κάθε χρόνο. Για να συγκινηθεί ποιος ρε παιδιά πλέον; Δηλαδή έλεος πια…Αυτοί είμαστε και πάρτε το χαμπάρι. 10 εκατομμύρια κοιμισμένοι που μας κάνουν κουμάντο άλλοι 300 ….. και αυτούς τους  οδηγάει και κυβερνάει η τρόικα και το ζεύγος Σαρκοζί –Μέρκελ.
Τα κινέζικα φασόλια  τα βαφτίσαμε ελληνικά στο δήμο Θεσσαλονίκης!
Ωστόσο Ελληνάρες είμαστε σε όλα τα επίπεδα καθώς ένα καλό πήγε να γίνει με τα ελληνικά προϊόντα και την υποστήριξη τους, ήρθε και αυτό να διαλυθεί καθώς ελληνοποιούνται προϊόντα στο πλαίσιο του κινήματος της διάθεσης φθηνών αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος», Νικόλαος Στεργίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου καταγγέλλει ότι τα φασόλια Πρεσπών που διέθεσε ο δήμος της Θεσσαλονίκης σε καταναλωτές ήταν στην πραγματικότητα κινέζικα!
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πελεκάνου ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά για εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού και δυσφήμιση των φασολιών των Πρεσπών.
Όπως αναφέρει ο κ. Στεργίου, ο συγκεκριμένος δήμος είχε έρθει σε επαφή με τον Συνεταιρισμό για τη διάθεση του προϊόντος σε χαμηλή τιμή. «Η πρότασή μας ήταν να διαθέσουμε φασόλια Πρεσπών προς 3,70 ευρώ/κιλό, όσο πουλάμε και στον έμπορο δηλαδή συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των μεταφορικών. Ωστόσο, η τιμή τους φάνηκε ακριβή. Επιπλέον, δεν είχαμε διασφάλιση για το τι θα γίνει με τυχόν αδιάθετες ποσότητες διότι εμείς θα είχαμε κόψει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε επιστροφές. Έτσι, τελικά δεν προχωρήσαμε», εξηγεί ο κ. Στεργίου.
«Από την ανάλυση που κάναμε σε εργαστήριο της Γερμανίας σε δείγμα, που μας έστειλε καταναλωτής προέκυψε ότι το «DNA» του φασολιού ήταν κινέζικο», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πελεκάνου. Σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνοποιούνται φασόλια από τρίτες χώρες. «Η κατανάλωση φασολιών στη χώρα μας υπολογίζεται σε 33.000 τόνους. Η Ελλάδα παράγει περίπου 5.000 τόνους. Όλα τα υπόλοιπα εισάγονται, αλλά αν ψάξετε να βρείτε για εισαγωγείς φασολιών δεν θα βρείτε ούτε έναν. Όλα τα φασόλια πωλούνται ως ελληνικά», επισημαίνει. Έλεος δηλαδή με το ε κεφαλαίο! 
Για κλείσιμο σας δίνω την απίστευτη φώτο ενός δελφινιού στον Θερμαϊκό κόλπο!!!, την οποία ανέβασε στο Facebook ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Την φωτογραφία συνόδευε το παρακάτω σχόλιο:
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κόσμο που πλημμύρισε την παραλία της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο: ένα δελφίνι έκανε την εμφάνισή του στο Λιμάνι! Σημάδι ότι ο Θερμαϊκός δεν είναι πια τόσο αφιλόξενος; Όπως και να' χει, εύχομαι σύντομα μια τέτοια εικόνα να μην αποτελεί έκπληξη αλλά καθημερινότητα.

Σχόλια