Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς "κοιτάμε" την ημέρα της γυναίκας!


Καλησπέρα και πάλι, Πέμπτη σήμερα και γιορτή της γυναίκας. Χρόνια Πολλά λοιπόν στις κυρίες, δεσποινίδες κλπ. Αυτή η μέρα πάντα μου θύμιζε γυναίκες μόνες να γλεντάνε σε ένα μπουζουξίδικο 3ης κατηγορίας, τίγκα στην γυναίκα εννοείται, μακριά από το σύζυγο. Μπορεί να χαλάω την πιάτσα με αυτές μου τις σκέψεις αλλά τι να κάνω, αφού αυτό μου έρχεται στο μυαλό για την συγκεκριμένη ημέρα. Πέραν της πλάκας το γυναικείο φύλλο ανά τους αιώνες έχει καταφέρει πάρα πολλά. Τόσα πολλά ώσπου έχει καταντήσει η super woman που δεν “κολλάει” πουθενά και τα προλαβαίνει όλα και όλους. Ναι, ναι μόνες μας βγάλαμε τα μάτια μας και με τα ίδια μας τα χέρια μάλιστα όταν καίγαμε τα σουτιέν μας στις πλατείες. Σαφώς και αστειεύομαι. Φεμινίστριες μην εξάπτεστε! Όλα γίνονται για έναν σκοπό λέω εγώ.
1 εκατομμύριο οι άνεργοι!
Τα νέα και σήμερα όμως δεν είναι ευχάριστα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η ανεργία στη χώρα μας έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς στο 21,0% εκτινάχτηκε το ποσοστό
ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011, από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010.
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων έχει ήδη ξεπεράσει το 1 εκατ., και πλέον φτάνει τα 1.033.507 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.424.562 άτομα.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.899.319 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,05%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,38%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 71.414 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 1,6%) και κατά 905 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,02%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανεργία στην κατηγορία ηλικίαςαπό 15 έως 24 η ανεργία αυξήθηκε σε σχέση με το 2010 στο 51,1% από 39% και στην κατηγορία 25 - 34 στο 28,7% από 21%. Η ανεργία στους άνδρες αυξήθηκε στο 17,7% από 11,9% και στις γυναίκες στο 25,3% από 18,7%.
Κοινώς δράμα. Πριν αρκετά χρόνια ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδούσε τραγούδια για την ξενιτιά και συγκεκριμένα σε έναν στοίχο του τραγουδιού του έλεγε «στη δικιά μας κοινωνία ζούσαμε με άλλη αγωνία, μην πας στην Γερμανία» ο Ρέμος σήμερα τι πρέπει να αρχίσει να τραγουδάει δηλαδή «πήγαινε στην Αυστραλία για να σωθείς;». Γιατί δυστυχώς στην Ελλάς του 2012 μόνο αυτό φαίνεται να σώζει τους νέους. Η ξενιτιά ή ο ….ΟΑΕΔ.

 Τι γίνεται στην  Ελληνική Υφαντουργία και στην Coca Cola;
Τα δυσάρεστα συνεχίζονται με γνωστές επιχειρήσεις να κλείνουν μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν οικονομικά αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Όπως το εργοστάσιο της coca cola που ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί στην Αθήνα αφήνοντας άνεργους 375 ανθρώπους. Επίσης και η ελληνική υφαντουργία πνέει τα λοίσθια καθώς οι επαφές της  με τους επίδοξους επενδυτές κορυφώνονται και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αποφασισμένοι να κατεβάσουν αύριο τους διακόπτες στα Κλωστήρια Κιλκίς.
Ωστόσο η Lead Capital ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελληνική Υφαντουργία. Οι συζητήσεις μεταξύ εταιρείας, πιστωτριών τραπεζών και Lead έχουν προχωρήσει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο νομικός έλεγχος.
Μάλιστα, με ημερομηνία 7/2 στάλθηκαν e-mails  από τη Lead σε τράπεζες και την εταιρεία, με τα οποία βεβαιώνεται το ενδιαφέρον των πέντε funds και δίνεται η διαβεβαίωση ότι η διαχειρίστρια τράπεζα (των αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων) θα προσκομίσει έως τις 14 Μαρτίου, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, βεβαίωση διαθεσιμότητας κεφαλαίου ή το άλλως ονομαζόμενο proof of funds.
Στο μεταξύ, η ΕΛΥΦ βρίσκεται ίσως στη δυσκολότερη στιγμή της πολύχρονης λειτουργίας της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εταιρεία έχει στεγνώσει από ρευστό με αποτέλεσμα να  υπολειτουργεί και να καθυστερεί στην εκτέλεση παραγγελιών από μεγάλους πελάτες      (Benetton), να μη μπορεί να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΗ και το ΙΚΑ, να χρωστάει σε παραγωγούς – προμηθευτές βαμβακιού  αλλά και τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους περίπου 400 εργαζόμενους στον Όμιλο.
Οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Κιλκίς έχουν αποφασίσει, έστω και παρανομώντας, να κατεβάσουν από αύριο τους διακόπτες, ενώ συζητούν ακόμη και κατάληψη του εργοστασίου.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι για τον όμιλο της Ελληνικής Υφαντουργίας, έναν υπερσύγχρονο εξαγωνικό όμιλο, στον κλάδο της εκκόκκισης και κλώσης, οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την πορεία και την επιβίωσή του.



Σχόλια