Νέο δημοτικό γυμναστήριο στην πόλη και ο ΟΛΘ πουλάει κτίρια. Ενδιαφέρεται κανείς;


Καλησπέρα και πάλι. Εγκαίνια και παραχωρήσεις κτιρίων έχουμε από τον δήμο Θεσσαλονίκης για σήμερα. Στην οδό Γιαννιτσών και συγκεκριμένα στον αριθμό 102 εγκαινιάστηκε γυμναστήριο από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.
  
Το νέο δημοτικό γυμναστήριο προσφέρει  πολλές δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας ακόμα και για άτομα με αναπηρίες.
Επίσης αποτελεί το έκτο Δημοτικό Γυμναστήριο και διαθέτει αίθουσες γυμναστικής και οργάνων πλήρως εξοπλισμένες, καθώς και χώρους υγιεινής και αναμονής των αθλουμένων. Το ωράριο καθημερινής λειτουργίας είναι 08:00-16:00.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε δύο και τρία γυμναστήρια σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μειώσαμε το οικονομικό κόστος συμμετοχής των αθλουμένων, ενώ για μερικές κατηγορίες δημοτών, όπως άνεργοι, άποροι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και άτομα με χρόνιες παθήσεις  η συμμετοχή στα προγράμματα άθλησης είναι δωρεάν. Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα γυμναστήριο- κόσμημα και το παραδίδουμε για χρήση στους δημότες των Δυτικών συνοικιών» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. 
«Φροντίσαμε ώστε το νέο  γυμναστήριο της οδού Γιαννιτσών να διαθέτει άδεια λειτουργίας, αφού δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν κέντρα άθλησης χωρίς την απαιτούμενη άδεια, όπως γινόταν στο παρελθόν. Σήμερα δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο γυμναστήριο που απευθύνεται και στα άτομα με αναπηρίες, ενώ υπάρχουν και ειδικά προγράμματα για άτομα της τρίτης ηλικίας. Στο γυμναστήριο της οδού Γιαννιτσών λειτουργούν μεταξύ των άλλων  προγράμματα Pilates, ορθοσωμικής, μυϊκής ενδυνάμωσης και aerobic» ανέφερε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.
Στο γυμναστήριο της οδού Γιαννιτσών 102  λειτουργούν τα τμήματα:
- Ελευθέρων βαρών: Από τις 08:30 έως τις 15:30
- Για την ώριμη ηλικία: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 09:30 έως τις 10:15
- Αερόμπικ: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 11:15.
-Δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για άτομα με αναπηρίες.
Λειτουργούν επίσης άλλα πέντε Δημοτικά Γυμναστήρια, για τα τρία από τα οποία η Διοίκηση του Δήμου εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας που δεν διέθεταν, διασφαλίζοντας έτσι θέματα ασφάλειας και ορθής λειτουργίας τους, και βρίσκονται στις οδούς: Κ. Κρυστάλλη 4 (Πλ. Αντιγονιδών ), Τζαβέλλα 19 (Περιοχή Βούλγαρη), Λάρνακος 6 & Τήνου (Κ. Τούμπα ), Ολυμπίας 2 & Ευρυσθέως (Ανω Τούμπα) και Πτερ. Θέμελη 11 (περιοχή Βούλγαρη).

Νέα εστιατόρια και καφετέριες στο λιμάνι;
Ωστόσο το λιμάνι Θεσσαλονίκης πρόκειται να αλλάξει όψη καθώς επεκτείνονται οι εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις στον 1ο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκη, καθώς η ΟΛΘ Α.Ε. προχωράει στην αξιοποίηση των τεσσάρων κτηρίων που χρησιμοποιούσε το Λιμενικό και τα οποία απελευθερώθηκαν με την μετακόμιση του Κεντρικού Λιμεναρχείου στους νέους χώρους του.
Ο ΟΛΘ, που έχει δημοσιεύσει μη δεσμευτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θέλει να νοικιάσει για περίοδο τριών ετών αυτά τα τέσσερα κτήρια, που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του σημείου εισόδου στην πύλη της παλιάς παραλίας, επί της οδού Κουντουριώτου.
Σκοπός της εταιρείας είναι, τα κτήρια αυτά να ενοικιαστούν σε έναν διαχειριστή, που θα έχει δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης και των συνοδών υπηρεσιών. Τα κτήρια θα πρέπει να πάρουν χρήσεις που θα δένουν με τις ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες που παίρνει ο 1ος προβλήτας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για: Κτήριο 471 τμ (μέρος του χρησίμευε και ως κατοικία του υπολιμενάρχη) και το παρακείμενο φυλάκιο, 17 τμ όπως και, τα δύο κτήρια , 90 τμ και 60 τμ, που βρίσκονται ακριβώς στην είσοδο της Πύλης 1. 
Ο ΟΛΘ θεωρεί ότι το μεγαλύτερο κτήριο, που έχει και μεγάλο μπαλκόνι στον πρώτο όροφο, μπορεί να λειτουργήσει σαν εστιατόριο – καφετέρια και το παρακείμενο φυλάκιο να λειτουργήσει σαν περίπτερο – εκδοτήριο εισιτηρίων. Για τα άλλα δύο κτήρια, αυτό που βρίσκεται ανατολικά της Πύλης 1 και προς την πόλη, θα μπορούσε να στεγάσει ταχυφαγείο, ενώ το άλλο, στα δυτικά της Πύλης, είναι κατάλληλα για info kiosk, κατάστημα με ελληνικό και ξένο τύπο κ.λ.π.
Ο Οργανισμός έχει θέσει σαν καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, την 23η Απριλίου. Από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, θα προχωρήσει στη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
Θα βρεθεί λέτε ένας άνθρωπος να τα πάρει και να τα αξιοποιήσει σε αυτήν την άτυχη οικονομικά περίοδο; Άντε καλέ λεφτά υπάρχουν, να μου το θυμηθείτε ….

Σχόλια