Αμάν ρε Άκη, μονοπώλησες την μέρα! Πάμε λίγο για ευχάριστα νέα των δήμων της πόλης....

Καλησπέρα και πάλι, σήμερα δικαιωματικά η μέρα ανήκει στον Άκη. Ναι, φυσικά και εννοώ τον Τσοχατζόπουλο. Το τι άκουσα σήμερα περί του θέματος δε λέγετε…
Μέχρι και ράβδους χρυσού λέγετε πως βρέθηκαν στο σπίτι της κόρης του. Άκη τι να σε κάνω οι αμαρτίες…πληρώνονται.
Εδώ σε αυτό το blog δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο θέμα διότι όποια σελίδα και να ανοίξετε τον Άκη θα δείτε. Οπότε μια παραπάνω την θεωρώ περιττή.
Οι δήμοι όμως του νομού Θεσσαλονίκης προχωρούν σε σημαντικές δράσεις

βοηθώντας τους δημότες τους, όπως ο δήμος Βόλβης όπου τοποθέτησε …Δημοτικό Ανταποκριτή, υπάλληλο του δήμου κοινώς, για την παροχή κατ’ οίκον εξυπηρέτησης των δημοτών (ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, κ.λ.π.) που δεν μπορούν να προσέλθουν στις Δημοτικές και Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά και στα αρμόδια Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), κάνοντας πράξη τις δυνατότητες του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που λειτουργεί ως «Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας – ΑΜΕΑ». Δημοτικός Ανταποκριτής έχει οριστεί ο υπάλληλος κ. Παναγιώτης Σαλεπάκης (Τηλ. 23970-61.500, κιν. 6945.425.820) στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι εν λόγω δημότες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
 Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στο επίκεντρο των κατευθυντήριων επιλογών μας, ήταν και παραμένει, ο συνδημότης μας. Πρωταρχικός μας στόχος και κύριο μέλημά μας είναι δίχως χρονοτριβές και καθυστερήσεις όλοι οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά χωρίς άσκοπες ταλαιπωρίες στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές μας υπηρεσίες. Παρά το ελάχιστο στελεχιακό μας δυναμικό φροντίσαμε να είναι ανοιχτά όλα τα δημοτικά μας καταστήματα σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες και να λειτουργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες.
Πρωτοστατώντας στην διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων όλων των ομάδων του πληθυσμού μας,   θεσπίζουμε την λειτουργία του Δημοτικού Ανταποκριτή για να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα και οι ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού μας ιστού.
Με ισχυρούς θεσμούς εσωτερικής δημοτικής αποκέντρωσης στη γειτονιά και στο χωριό, βήμα προς βήμα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας»κατέληξε.
Τα συγχαρητήρια μου στους ανθρώπους του δήμου που αποφάσισαν κάτι τέτοιο.

Ο δήμος Δέλτα βοηθά τους ανέργους
Όπως και στον δήμο Δέλτα όπου βοηθά τους ανέργους, έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή του σε δύο Αναπτυξιακές Συμπράξεις, για την υλοποίηση του προγράμματος «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (Τοπ/ΕΚΟ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού  2007-2013». Η  μία με τίτλο "ΓΑΙΑ" και αφορά την Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Απασχόληση στην Δυτική Ύπαιθρο",  με ομάδα στόχου τους μακροχρόνια άνεργους , άνω των 45 ετών και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια. Η Σύμπραξη αυτή  έχει ως συντονιστή εταίρο την Ένωση Αγροτικών Συλλόγων  Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη  Σύμπραξη με τίτλο «ΚΥΚΛΟΣ» αφορά  την ειδική κοινωνική ομάδα των ΡΟΜΑ,  και έχει ως συντονιστή εταίρο την Μ.Κ.Ο  «ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Στο σύνολο της Επικράτειας εγκρίθηκε η υλοποίηση 132 σχεδίων δράσης συνολικού προϋπολογισμού  60 εκατ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 12.000 άνεργοι.
Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσω της ένταξης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η εγγραφή των ωφελούμενων ανέργων στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή στον ειδικό κατάλογο εκτός Μητρώου Ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να ανήκουν σε μια από τις παραπάνω  κατηγορίες πληθυσμού.

Ο δήμος Θέρμης δίνει λαχανόκηπους!
Αλλά τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ καθώς ο δήμος Θέρμης, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΑΠΘ, έχει διαμορφώσει μία έκταση 15 στρεμμάτων στη Νέα Ραιδεστό σε ίσες επιφάνειες των 50 με 80 τ.μ. τις οποίες θα διαθέσει σε 300 περίπου οικογένειες. Δικαιούχοι είναι όλοι οι δημότες, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Η διάρκεια της παραχώρησης των τμημάτων γης στον δημοτικό λαχανόκηπο είναι ετήσια και θα γίνεται έναντι ενός ελάχιστου συμβολικού τιμήματος
Η κάθε οικογένεια θα μπορεί να φυτεύει τα λαχανικά  της αρεσκείας της, να τα περιποιείται και φυσικά να «δρέπει τους καρπούς».
Ο δήμος θα παρέχει μαθήματα βιολογικής καλλιέργειας, ώστε όλοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει στις 17/4/2012 και λήγει στις 30/4/2012. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο δημαρχείο Θέρμης από τις 8:00 ως τις 14:00. Στην περίπτωση που υπάρξει αριθμός αιτήσεων μεγαλύτερος από τη δυνατότητα παροχής τμημάτων γης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν  στο τηλ.2313-300777.
Αυτά είναι νέα ρε παιδί μου, τι γίνεται στις γειτονιές μας και πως οι δήμοι βοηθούν τους δημότες. Όχι τώρα μου ασχολείστε όλοι με τον Άκη….




Σχόλια