Ο Δ.Μητροπάνος και η Μ.Παπαγιανίδου δεν μένουν πια εδώ.


Την κλήση ποιος προωθεί... 
Καλησπέρα και πάλι. Δυστυχώς οι τελευταίες 2 εβδομάδες σημαδεύτηκαν από τον χαμό 2 υπέροχων ανθρώπων. Ο «μεγάλος» τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος και η «αγωνίστρια» δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιανίδου έφυγαν από κοντά μας αφήνοντας πίσω τους ένα απέραντο κενό.
Η είδηση του θανάτου του Δ. Μητροπάνου μπορεί να θεωρηθεί ίσως μία από τις μεγαλύτερες τραγικές συμπτώσεις, καθώς πέρυσι στις 17/4 έφυγε από κοντά μας και ο Ν. Παπάζογλου.
Ποιο τραγούδι να πρωτοθυμηθούμε από τον αγαπημένο τραγουδιστή;
«Την κλήση ποιος προωθεί», «Ρόζα», «Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο»;….
Ο Δ. Μητροπάνος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 χρονών. Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του τραγουδιστή είναι το εξής:
«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμετών. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μεταφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».
Η κηδεία του θα τελεστεί την 19/4 στο Πρώτο νεκροταφείο Αθηνών στις 14:00 και η σορός του θα βρίσκεται από τις 10:00 μ.μ στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου, για ένα τελευταίο αποχαιρετισμό από φίλους, γνωστούς και συγγενείς.
Έχασες Μαίρη δυστυχώς...
Η αγωνίστρια της ζωής Μαίρη Παπαγιανίδου πέθανε τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα, σε ηλικία 47 ετών. Η κηδεία της  πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο θάνατός της οφείλεται σε πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το ΑIDS.
«Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου» έγραφε η Μαίρη στο σάϊτ της ΗivWave. «Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS, στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007. Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Έγινε αυτό κάπου 12 φορές. Ώσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα.»
Το 2007 η Μαίρη σταμάτησε να παίρνει τα κλασικά κοκτέιλ κι άρχισε εναλλακτική θεραπεία. Η βελτίωσή της ήταν θεαματική, σε σημείο που ανακοίνωσε ότι νίκησε το AIDS. Πίστευε ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα την δηλητηρίαζαν σταδιακά και σταθερά. Μέχρι τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι σ’ αυτά οφείλονται τα εκφυλιστικά φαινόμενα του οργανισμού της.
Υποστήριξε με πάθος αυτή τη θέση, προκαλώντας δημόσιες αντιπαραθέσεις. Οι θέσεις της αποτυπώθηκαν σε τρία βιβλία της, που συζητήθηκαν πολύ διεθνώς. Είναι το «Πώς νίκησα το ΑIDS» που κυκλοφόρησε το 2006 με το ψευδώνυμο Μαίρη Κ., από τις εκδόσεις Καστανιώτη, «Το παιγνίδι του έρωτα στα χρόνια του AIDS» που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά από τον ίδιο εκδότη, με το όνομά της, Μαίρη Παπαγιαννίδου-Σαιν Πιερ, γιατί στο μεταξύ παντρεύτηκε τον Καναδό μη οροθετικό Ζιλ Σαιν-Πιερ. Και το τελευταίο «Αντίο AIDS», από τις εκδόσεις Οξύ το 2008.
Καλό ταξίδι και στους δυο.

Σχόλια