Gay Pride: Η Θεσσαλονίκη "βγήκε επιτέλους απ'την ντουλάπα"!


Με αφορμή το gay pride στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, βρήκα την ευκαιρία να γράψω αυτό το άρθρο. Με πολύ χαρά το πληροφορήθηκα από φίλους και γνωστούς  καθώς επιτέλους αλλάξαμε δήμαρχο, αλλάξαμε και συνήθειες. Τα συγχαρητήρια λοιπόν πηγαίνουν στον κ. Μπουτάρη καθώς όπως πολύ σωστά απάντησε στις αντιδράσεις του μητροπολίτη Άνθιμου για την παρέλαση «Στηρίζουμε την διαφορετικότητα». Και συγνώμη κ. Άνθιμε, αλλά ζούμε στο 2012 και όχι στο 1800…Δηλαδή έλεος! Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να μπορεί να εκφράσει αυτά που νοιώθει, την διαφορετικότητα του και γιατί όχι, να το γιορτάσει κάνοντας και παρέλαση ζητώντας τα δικαιώματα του. Όπως γίνεται και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη δηλαδή. Το κάναμε διεθνές και αυτό!
To ευτυχές με αυτήν την παρέλαση ήταν ότι παντού έβλεπες ευτυχισμένα και χαρούμενα πρόσωπα!
Το τραγικό ήταν τα φραστικά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης έξω από την Μητρόπολη, όπου ομάδα ατόμων είχε μαζευτεί και πέταξε αυγά φωνάζοντας συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή, αφού είχαν προηγηθεί συνθήματα στους τοίχους και βανδαλισμοί, οπότε με την παρέμβασή της αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στο πλήθος απηύθυνε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Βεβαίως και ήταν παρόν.
Στο facebook διάβασα και το πολύ επιτυχημένο σχόλιο του προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτου: «Παναγιώτατε, πώς θα σας φαινόταν να πετούσαν αβγά στο Epitapheios Pride??»
Ακραίο αλλά επιτυχημένο. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Επιτέλους πια,  ο καθένας το τι κάνει στο κρεβάτι του είναι δική του υπόθεση και στην τελική αν θέλει να το γιορτάσει και να το δηλώσει είναι ελεύθερος-η. Σταματήστε το κουτσομπολιό και τα άσχημα σχόλια. Λες και οι υπόλοιποι straight είναι καλύτεροι…..
Σαφώς και είμαι υπέρ σε τέτοιου είδους κινήσεις καθώς αρκετή δυστυχία και μιζέρια έχει προκληθεί, ακόμη και αυτοκτονίες από ομοφυλόφιλους όπου το οπισθοδρομικό περιβάλλον τους δεν μπορούσε και δεν μπορεί να τους δεχτεί. Στην Ελλάδα του 2012 ακόμη υπάρχουν αυτές οι προκαταλήψεις και απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Επιτέλους όσοι ακόμη το κρατάτε κρυφό…»βγείτε απ’ την ντουλάπα» και ζήστε το υπόλοιπο της ζωής σας ευτυχισμένοι.

ΥΓ. Αφιερωμένο. 

Σχόλια