Ολυμπιακοί Αγώνες συνέχεια: Βαρύ το κλίμα για Ελλάδα


Καλησπέρα και πάλι,
Πλησιάζει ο Αύγουστος και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από full ειδήσεις καταλήγουμε με no ειδήσεις. Κι έτσι αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια και μεγαλοποιούμε ασήμαντα θέματα μόνο και μόνο για να έχουμε κάτι να λέμε.
Όπως με τα θέμα της Βούλας Παπαχρήστου που έγινε χαμός και άκουσα ακόμη και το τραγικό, ότι χώρισε τον αρραβωνιαστικό της για τον Η. Κασιδιάρη. Έλεος δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε; Ναι και στον ελεύθερο της χρόνο, διαβάζει το «Αγών μου» του φίλου της του Αδόλφου....
Γιατί ρε Χονδροκούκη;
Ωστόσο τα νέα για την ελληνική συμμετοχή στο Λονδίνο για φέτος, συνεχίζουν να είναι άσχημα καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, δεν θα λάβει μέρος στους Αγώνες, επειδή το πρώτο δείγμα του βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ. Η ουσία που ανιχνεύθηκε στον αθλητή είναι η στανοζολόλη. Πρόκειται για πολύ δυνατή ουσία η οποία χορηγείται στα άλογα ως φάρμακο, προκειμένου να μην πονάνε.
Η ίδια ουσία είχε ανιχνευθεί σε έλεγχο ντόπινγκ στον Μπεν Τζόνσον πριν από 20 χρόνια. Παρόλο που ο ΣΕΓΑΣ δεν επιβεβαιώνει την είδηση, ο πατέρας του νεαρού πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος πήρε την πρωτοβουλία να το ανακοινώσει ο ίδιος.
 Είναι λυπηρό, τελευταία ώρα και στιγμή να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Αντί να ακούγονται όμορφα νέα για την χώρα μας αυτές τις δύσκολες ώρες της οικονομικής κρίσης, το όνομα της Ελλάδος ακούγεται και πάλι με αρνητικά σχόλια.

Προβλέψεις για το Λονδίνο
Ωστόσο οι ερευνητές ξεκίνησαν τις προβλέψεις για το πόσα μετάλλια θα πάρει κάθε χώρα για τους Ολυμπιακούς και συγκεκριμένα Γερμανοί οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει φέτος στο Λονδίνο συνολικά έξι μετάλλια έναντι τεσσάρων (δύο αργυρών και δύο χάλκινων) που κατέκτησε στο Πεκίνο το 2008.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ προβλέπουν ότι η χώρα μας θα καταταγεί 37η έως 44η στη λίστα των μεταλλίων, έχοντας ίδια συγκομιδή μεταλλίων με άλλες οκτώ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ινδία, Μεξικό, Σλοβενία, Σουηδία και Ταϊλάνδη).
Πρώτη σε μετάλλια προβλέπεται να είναι η Κίνα (102) και ακολουθούν ΗΠΑ (100), Ρωσία (71), Βρετανία (57), Αυστραλία (43), Γαλλία (39), Γερμανία (36), Ν.Κορέα (31) και Κούβα (29).
Η εκτίμηση των Γερμανών ερευνητών λαμβάνει υπόψη της μια ποικιλία στατιστικών παραμέτρων (αθλητικών, δημογραφικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών), που τροφοδοτούνται σε ένα οικονομετρικό μοντέλο, από το οποίο προκύπτουν οι προβλέψεις.

  

Σχόλια