H κρίση θερίζει και η Μύκονος...χτενίζεται!



Καλησπέρα και πάλι,
Περπατώντας στην Τσιμισκή χθες, στον πάλαι ποτέ δρόμο της χλιδής και των πλούσιων καταστημάτων, με τρόμο αντίκρισα μια μάνα με ένα νεογέννητο στην κυριολεξία βρέφος, να ζητιανεύει, κατάχαμα στο έδαφος με το μωρό αγκαλιά, κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου. Το σοκ μου ήταν μεγάλο. Όχι γιατί δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, προς Θεού, έχει γεμίσει ο τόπος από ανθρώπους που ζητιανεύουν και ακόμη και από μικρά ξυπόλυτα παιδιά που τριγυρνούν στους δρόμους, ζητώντας ελεημοσύνη.
Το σοκ μου πήγαινε στο μωρό. Ήταν -δεν ήταν 40 ημερών. Μου ήρθε να της το πάρω της άκαρδης μάνας που τόλμησε να το βγάλει και να το ταλαιπωρήσει κατά αυτόν τον τρόπο και να αρχίσω να τρέχω. Τώρα θα μου πεις αν δεν έχει τι να το κάνει και αυτή η έρμη…..Σ αυτό το κράτος της μιζέριας που ζούμε κανείς δε νοιάζεται για κανέναν. Αλλά τι να κάνεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, να καλέσεις την πρόνοια, την αστυνομία, το αλλοδαπών, πανικός παντού γίνεται και η κατάληξη είναι η ίδια.
Το παιδί θα καταλήξει σε κανένα ίδρυμα, το άμοιρο, στοιβαγμένο μαζί με πόσα άλλα ακόμη, περιμένοντας αιώνια από το κωλοκράτος να αναλάβει ευθύνες και να το δώσει  κάπου κάποτε, για υιοθεσία σε μια σωστή οικογένεια. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.

Το νησί προκαλεί ακόμη…
Τώρα που είπα κωλοκράτος θυμήθηκα το αγαπημένο μου νησί. Τη Μύκονο.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και …..Εκεί ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1998 και η ζωή κυλά σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Το νησί προκαλεί ακόμη, με τα μενού των 180 ευρώ το κεφάλι, στα πάρτι με διάσημους τραγουδιστές(τρομάρα τους, η Madonna με φτηνότερο μενού θα τραγουδούσε) και σαχλοσελέμπριτις, να φωτογραφίζονται στα κοτσομπολίστικα φτηνοπεριοδικά, με τα κορμιά τους τίγκα στο photoshop(για να κρύβει το χάλι τους), με τα μπικίνι Dolce Cabbana, να ποζάρουν με τις σαμπάνιες στο χέρι και να λούζονται με βότκες και ….αστακούς(!!!!!!) στην ελεύθερη τους ώρα! Δεν είχαν τι να κάνουν, βαρέθηκαν στο πάρτι βρε αδελφέ και για να σκοτώσουν την ανία τους άρχισαν να πετούν αστακούς ο ένας σελέμπριτι στον άλλον! Ντροπή και αίσχος.
Κανείς δεν σας κατηγόρησε κύριοι και κυρίες για τα λεφτά σας, προς θεού, ότι μπορεί ο καθένας κάνει (και έχει), αλλά λίγη σεμνότητα εν έτη 2012. Σ’ αυτή τη φτώχεια που ζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας, δείξτε λίγη σεμνότητα και σεβασμό, προς αυτούς τους ανθρώπους, δεν βλάπτει. 

Σχόλια