Η Ελλάδα περήφανη: O Ηλιάδης έφερε το πρώτο μετάλλιο- και λίγα σχόλια για την τελετή έναρξης των Ο.Α.


Καλησπέρα και πάλι,
Οι τριακοστοί Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η μικρή μας χώρα κατέκτησε σήμερα το πρώτο της μετάλλιο.
Συγκεκριμένα στο άθλημα του τζούντο και από τον αθλητή μας, Ηλία Ηλιάδη, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ευχαριστούμε Ηλία που έκανες περήφανη την Ελλάδα μας!
Τώρα για την τελετή έναρξης, τι να πω; Να πω ότι δεν τρελάθηκα; Να πω ότι στα μισά της τελετής βαρέθηκα; Μην πω ότι μου ήρθε και ένας φόβος με τον Βόλτεμορ και τους εφιάλτες των παιδικών βιβλίων που παρουσιάστηκαν...
Στα highlights της βραδιάς δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την εμφάνιση του Κένεθ Μπράνα, του Πόλ Μακ Κάρτνει, αλλά και του Ντάνιελ Κρέγκ αλλά με εντελώς λάθος τρόπο για τον τρίτο. Τι ήταν αυτό το αλεξίπτωτο; Η βασίλισσα να πέφτει απ’ τον ουρανό; Φαντάζεσαι την δική μας «βασίλισσα» του 2004 Γιάννα να πέφτει απ’ τον ουρανό; Σόκ και δέος!
 Βασικά αυτό που καταλάβαμε από την φετινή τελετή ήταν πως η Αγγλία δεν έχει να  προβάλει ιστορία που ξεκινάει απ’ τα βάθη των αιώνων (βλέπε Αθήνα 2004) και στην περίπτωση της ταιριάζει το ελληνικό ρητό…. όταν εμείς φτιάχναμε πολιτισμό, αυτοί ήταν ανεβασμένοι στα δέντρα…., και το μόνο που έχει να προβάλει είναι τη μουσική της, τα διηγήματα της, τους συγγραφείς και τους ηθοποιούς της. Υπέροχα όλα και όλοι. Με λίγα λόγια όμως, πρόσφατη ιστορία. Οι συγκρίσεις δυστυχώς αναπόφευκτες. Εμείς το 2004, δώσαμε στο κοινό αγάλματα και Καρυάτιδες και αυτοί δείξανε disco και Ρουάν Άτκισον.  
Αλλά, ότι έχει ο καθένας δείχνει.

ΥΓ. Τι σας έλεγα; O Κακλαμανάκης συνεχίζει να είναι ο καλύτερος τελευταίος λαμπαδηδρόμος των τελευταίων χρόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες!


Σχόλια