Εγώ κ το skondrag...καμία σχέση! Έρχεται το 5, ετοιμαστήκατε;

 Καλησπέρα και πάλι,
Λάτρεις των προϊόντων της εταιρείας apple, ήρθε η στιγμή που όλοι περιμένατε. Την επόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου έρχεται η επίσημη παρουσίαση του i-phone 5 σε ένα μεγάλο event που θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco. Σύμφωνα με πληροφορίες τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται και στη χώρα μας.
Όσον αφορά την μορφή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, προτιμώ να μην κάνω υποθέσεις και εικασίες και να το δω κατευθείαν στην παρουσίαση, που προφανώς θα κάνει ο νέος GEO της διάσημης εταιρείας, Tim Cook. Αναμένουμε λοιπόν….
Σεισμός στην Κόστα Ρίκα. Έρχεται τσουνάμι;
 Ωστόσο μιας και ξεκινήσαμε με διεθνή νέα, ένας κακός χαμός γίνεται στη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα στην Κόστα Ρίκα όπου ο Εγκέλαδος χτύπησε ανοικτά των ακτών στη βορειοδυτική Κόστα Ρίκα, ταρακουνώντας κτίρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε μέρος της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Ερυθρός Σταυρός δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για θύματα.
Ο σεισμός, ο οποίος σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του γεωλογικού ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) είχε μέγεθος 7,6 βαθμών -αρχικά το USGS είχε εκτιμήσει πως το μέγεθός του ήταν 7,9 βαθμοί- είχε επίκεντρο στο δυτικό τμήμα της κεντροαμερικανικής χώρας, περίπου 140 χλμ. από το Σαν Χοσέ, και έγινε αισθητός στην Μανάγκουα, πρωτεύουσα της γειτονικής Νικαράγουας, και άλλες περιοχές.
Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε κατεπείγουσα ειδοποίηση για κίνδυνο από σεισμικά κύματα στις ακτές από το Μεξικό ως ακόμα και τη Χιλή.
Κάτοικοι της Σαν Χοσέ είπαν ότι ο σεισμός είχε ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια, οι στύλοι της ηλεκτροδότησης ταρακουνήθηκαν ενώ το νερό σε πισίνες βγήκε από αυτές στην διάρκεια της ιδιαίτερα ισχυρής σεισμικής δόνησης.
Δεν μας φτάνει ο σεισμός, πλέον έχουμε και συνέχεια. Με τη μορφή του τσουνάμι.

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία
Τα νέα δεν είναι καλά και για τη Γαλλία καθώς έκρηξη σημειώθηκε σε πυρηνικό εργοστάσιο στο Μάρκουλ νότια της χώρας. Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του σοβαρού πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλουτωνίου. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς, για την ανακύκλωση πλουτωνίου από πυρηνικά όπλα.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 (ώρα Γαλλίας) και άμεσα εκφράστηκαν φόβοι για διαρροή πυρηνικής ενέργειας. Η πρώτη αντίδραση των υπευθύνων ήταν πως δεν υπήρξε άμεση διαρροή, αλλά δεν απέκλεισαν τίποτα. Για την ώρα, όμως, γίνονται μετρήσεις γύρω από το εργοστάσιο ώστε να δημιουργηθεί, αν χρειαστεί, ευρύτερη περίμετρος ασφαλείας.

Skondrag ή Skondranig?
Στην τρίτη δεκαετία ζωής μπαίνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το γνωστό σε όλους μας "email".
Όπως υποστηρίζει η "Radicati Group" οι λογαριασμοί e mail παγκοσμίως υπολογίζονται σε 3.375 δισεκατομμύρια και 145 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κυκλοφορούν κάθε ημέρα στο ίντερνετ. Πέντε μόλις χρόνια πριν, τα accounts ήταν 543 δισεκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.
Στις 30 Αυγούστου 1982, ο 16χρονος V.A. Shiva Ayyadurai κατέθεσε μία πατέντα για τη δημιουργία ενός προγράμματος για τον υπολογιστή με το όνομα EMAIL. Ο Ayyadurai προφανώς ήταν ο έξυπνος της υπόθεσης αφού πρόλαβε να κατοχυρώσει την πατέντα. Η λογική του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει τις ρίζες της σε αρκετά παλαιότερες προσπάθειες και πρωτόκολλα ψηφιακής επικοινωνίας.
Και μιας και ανέφερα το email, σας ενημερώνω ότι εδώ και 2 χρόνια το mail skondrag@hotmail.com δεν είναι δικό μου και οτιδήποτε σας έρχεται από αυτό είναι χακαρισμένο και δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Το mail μου είναι skondranig@hotmail.com.




  

Σχόλια