Τι θα γίνει με αυτή τη χώρα ρε παιδιά, θα βάλει μυαλό επιτέλους;




Καλησπέρα και πάλι,
Αυτή τη φορά υποσχέθηκα να μην εξοργιστώ και να μην κάνω λόγο για παρελάσεις και άλλα τέτοια …δεινά αυτού του τόπου, απλά φέτος θεωρώ ότι δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο να κάνουμε ή τίποτα άλλο να γιορτάσουμε παρά τα γεγονότα του ‘40 και του 1821. Γιατί στην πιο σύγχρονη εποχή δεν έχουμε τίποτα για να γιορτάσουμε ή να οργανώσουμε φιέστες. Τι να γιορτάσουμε δηλαδή; Tα CD που χάνονται, τις κόρες που διορίζονται, τις πάνες με τα χρήματα που μπαινοβγαίνουν στη χώρα, τις λίμνες που πωλούνται για οικόπεδα ή τη μαστοριά μας να ξεχνάμε τα…σκάνδαλα και να μην τιμωρούμε κανέναν με το πρόσχημα «Ελλάδα είσαι, τι περίμενες ή χειρότερα τι να περιμένεις»;
Θεσσαλονίκη εσύ…νύφη του Βορρά
Τέλος πάντων ήταν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο για τη Θεσσαλονίκη καθώς δημιουργήθηκε μια όμορφη ατμόσφαιρα με τις εκδηλώσεις του Υ.ΜΑ.Θ. Ιστιοφόρα επέπλεαν στο Θερμαϊκό, άλογα περπατούσαν την πόλη, πολεμικά πλοία στο λιμάνι, κ.α.
Ωστόσο ο δήμαρχος μας δεν συμφωνεί με τις εκδηλώσεις του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, δηλώνοντας ότι δεν θα παραστεί τόσο στην μαθητική παρέλαση όσο και στην γιορτή της σημαίας.
Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε το υποβρύχιο «Παπανικολής», όταν ρωτήθηκε για πιο λόγο δεν θα δώσει το παρόν στις αυριανές εκδηλώσεις, απάντησε, «επειδή πονάει το δόντι μου, αλλά και να μην πονούσε, δεν θα πήγαινα»
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, νοιώθει προσβεβλημένος καθώς ο υπουργός Θ. Καράογλου αποφάσισε για τις εκδηλώσεις χωρίς να τον ενημερώσει. «Ουσιαστικά παρέκαμψε την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν μου αρέσει το αποφασίζουμε και διατάζουμε» σημείωσε.
Κάτι τέτοια κάνει λες κ. Μπουτάρη μου και προκαλείς πάλι τον Γκιουλέκα να βγαίνει να λέει…Δεν πειράζει, όλα καλά, ίσα- ίσα που θα έχουμε και θέμα από Δευτέρα…Να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε
Ας αφήσουμε λίγο τη Θεσσαλονίκη και ας περάσουμε σε κάτι απίστευτο!
Λίστα Λαγκάρντ και λίστα ηλιθίων
Σάλο προκάλεσε η αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας κατά του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσίευσε στο περιοδικό HOT DOC τη Λίστα Λαγκάρντ με τα 2059 ονόματα των Ελλήνων καταθετών.
Χαμός!
Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, ο οποίος δήλωσε «Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».
Και συνεχίζω λέγοντας, αγαπημένη μου, ελληνική δικαιοσύνη, αντί να πιάσεις αυτούς που βρίσκονται μέσα στο cd και να αναρωτηθείς και για τους υπόλοιπους που το κατέχουν και το χάνουν εδώ και πόσες μέρες, πιάνεις και κυνηγάς τον δημοσιογράφο που την έβγαλε στη φόρα και πολύ καλά έκανε;
Το άλλο πάλι που το πας; Θα αρχίσουν τώρα όλοι τις μηνύσεις στον Βαξεβάνη (ναι, ναι, αυτοί που εμφανίζονται στη λίστα) ότι και καλά αυτά είναι πλαστά και «εγώ δεν είμαι στη λίστα και ψεύδεστε κ. Βαξεβάνη και σας ζητώ και από πάνω  1 εκατομμύριο αποζημίωση για ηθική βλάβη…» και άλλα τέτοια όμορφα της χώρας που ζούμε.
Πιάστε επιτέλους μια φορά σε αυτή την έρμη χώρα, αυτούς που πραγματικά πρέπει να πιάσετε-συλλάβετε και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Σχόλια