Τιμωρείτε ποτέ άραγε κανείς;



Τι να πρωτοαναφέρω από αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Στο Α.Π.Θ. αλληλοσκοτώνονται για τα σκουπίδια, το ίδιο το ίδρυμα έχει πιάσει ποντίκια, σχολές του κλείνουν και τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται για να βοηθηθεί λίγο εκεί η κατάσταση! Η Philoxenia, ήρθε και τελείωσε και από ότι έμαθα σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Επίσης, οι δήμοι της χώρας τελούν υπό κατάληψη, τα φαρμακεία σταμάτησαν να παίρνουν συνταγές με πίστωση, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ξανά-πραγματοποιούν από αύριο κανονικά τα δρομολόγια τους και ο ΟΑΣΘ μέχρι τις 14/12 θα συνεχίσει να κινεί τα λεωφορεία του στους δρόμους της πόλης μας.
Σε τι χώρα ζούμε Θεέ μου, τα λεωφορεία σταματάνε, οι δήμοι κλείνουν και δεν μπορείς ούτε ένα πιστοποιητικό γέννησης απ’ τα ΚΕΠ να βγάλεις καθώς την ίδια ώρα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν «πιάσει» κατσαρίδες και αρουραίους! Άσε τη βρόμα απ’ τα σκουπίδια στο δήμο Θεσσαλονίκης ….Υπέροχα, ζούμε μεγάλες στιγμές!
Τέλος Πάντων, η ζωή προχωρά για εμάς τους κοινούς θνητούς που συνεχίζουμε να δουλεύουμε είτε καταγράφοντας γεγονότα, είτε βαρώντας σφραγίδες, είτε καθαρίζοντας σκάλες και...ούτω καθεξής. Οι «μεγάλοι» αυτής της χώρας όταν αποφασίσουν επιτέλους να τα βρουν μεταξύ τους και να αναλάβουν ομαδικώς τις ευθύνες τους, ίσως κάτι γίνει και φτιάξει αυτό το χάος. Τα δικά μας νέα είναι…αλοιφή όμως, μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό.
Η Μαρία του Μεξικού έπεσε νεκρή
Η συγκλονιστική είδηση έρχεται από το Μεξικό με την πρώην δήμαρχο της πόλης Tiquicheο, Maria Santos Gorrostieta Salazar, να βρίσκεται νεκρή μετά την απαγωγή της. Σύμφωνα με αναφορές, οι απαγωγείς την έσυραν από το αυτοκίνητό της, τη χτύπησαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους ενώ η γυναίκα προσπαθούσε να αφήσει την κόρη της σ’ ένα βαν. Αιτία θανάτου θεωρείται μοιραίος πυροβολισμός στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Η επονομαζόμενη «ηρωίδα του Μεξικό» απήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Της έστησαν ενέδρα στον δρόμο ενώ πήγαινε την κόρη της στο σχολείο.
Η δήμαρχος είχε κηρύξει πόλεμο κατά των καρτέλ και είχε πει ότι δεν θα σταματήσει ό,τι κι αν γίνει.
Το κορίτσι ούρλιαζε και φώναζε βλέποντας τη μητέρα της να βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων της. Οι αυτόπτες που παρακολούθησαν σαν κινηματογραφική σκηνή την απαγωγή ανέφεραν ότι αρχικά η πρώην δήμαρχος αντιστάθηκε αλλά στη συνέχεια ακολούθησε τους απαγωγείς της από φόβο μην βλάψουν την κόρη της.
Η σορός της βρέθηκε πέντε ημέρες αργότερα με σημάδια βασανισμού. Στα χέρια έφερε πληγές από χειροπέδες ενώ σε ολόκληρο το σώμα είχε υποστεί μαχαιριές και καψίματα. Είχε αψηφήσει δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, ενώ είχε επιζήσει βίαιου ξυλοδαρμού που είχε υποστεί εξαιτίας της μάχης που έδινε με καρτέλ ναρκωτικών.
«Ήθελα να επιδείξω τις πληγές μου γιατί δεν ντρέπομαι που το σώμα μου είναι κακοποιημένο μ’ αυτόν τον τρόπο» είχε δηλώσει. Ο πόνος έγινε χρόνιος, ενώ υπέστη διάτρηση εντέρου από τις αναρίθμητες σφαίρες που διαπέρασαν το κορμί της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Τον Οκτώβριο του 2009 δολοφόνοι επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα στο αυτοκίνητο που επέβαινε και κυριολεκτικά το γάζωσαν. Ο άνδρας της σκοτώθηκε στο σημείο της επίθεσης.
Η δεύτερη επίθεση -πάλι στο αυτοκίνητό της- έγινε τον Ιανουάριο του 2010. Καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από πολυβόλα, οι σφαίρες διαπέρασαν το κορμί της και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα οποία επέζησε αν και με χρόνιο πόνο.
Αυτή ήταν η τρίτη και μοιραία επίθεση εις βάρος της. Μετά τις δύο άγριες επιθέσεις που δέχθηκε από το 2009, κατά τις οποίες έχασε τον σύζυγό της, δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όπου επεδείκνυε τους μώλωπες και τις πληγές της, ενώ μίλησε ανοιχτά για τα ψυχολογικά της τραύματα αλλά εξέφρασε και τη θέλησή της να συνεχίσει τη δουλειά της.
Τιμωρείτε ποτέ κανένας;
Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα Σαλαζάρ διετέλεσε δήμαρχος της πόλης Tiquicheο από το 2008 έως το 2011. H Maria πολέμησε για τη χώρα της. Νόμιζε πως κάποια στιγμή θα κατάφερνε το ακατόρθωτο. Θα τιμωρούσε όλους αυτούς που πλούτιζαν εις βάρος άλλων αθώων ανθρώπων. Τελικά δεν πήγαν όλα όπως τα υπολόγιζε. Έχασε άδικα τη ζωή της. Μπορεί άραγε κάποιος να τα βάλει με τέτοιου είδους ανθρώπους και να βγει αλώβητος και νικητής; Να μπλέξει σε αυτό το σύστημα που στηρίζεται σε ισχυρές διασυνδέσεις; 
Θα τιμωρηθεί άραγε κάποιος εκεί μακριά στο Μεξικό για το θάνατο της άτυχης δημάρχου; Πιστεύω κανένας. Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Πολλά και διάφορα.
Τιμωρείτε ποτέ κανένας άραγε από όλους αυτούς τους μαφιόζους, τους βαρόνους ναρκωτικών, τους διακινητές trafficking και τους διαβόητους εμπόρους όπλων;
Όλοι αυτοί αφήνουν πίσω τους νεκρούς και θύματα που ΑΝ καταφέρουν να επιζήσουν από την κόλαση που τους προσφέρουν, δεν ξέρω ΑΝ καταφέρνουν να ζήσουν ξανά μια φυσιολογική ζωή. Τώρα θα μου πεις και εδώ στη μικρή μας χώρα τιμωρείτε κανένας; Όχι.
Και όλα αυτά γιατί; Για το χρήμα. Δεν είναι αστείο;



Σχόλια