Μη "μολύνετε" τα παιδιά μας




Χθες το βράδυ γυρνώντας στο σπίτι από τη δουλειά με το λεωφορείο, καθόμουν δίπλα σ ένα νεαρό παιδί, γύρω στα 16. Μιλούσε με τους συμμαθητές του από το σχολείο, όταν ξαφνικά μπήκε στο λεωφορείο μια προφανώς συμμαθήτρια τους και ξεκίνησαν να συζητούν όλοι μαζί. Προσωπικά προσπαθούσα να συγκεντρωθώ στο βιβλίο που διάβαζα αλλά δυστυχώς μιλούσαν πολύ δυνατά και ήταν αδύνατο να συγκεντρωθώ σε αυτό.
Το παραπάνω αγόρι προσπαθούσε να πάει για καφέ με την κοπέλα, όταν ξαφνικά ακούω να την ρωτά την εξής παράλογη ερώτηση «είσαι Ελληνίδα;» σοκ και δέος. Μου ήρθε να πεταχτώ και να τον ρωτήσω «Τι λες; Τι σχέση έχει αυτό όταν προσπαθείς να ρίξεις και να πείσεις μια κοπέλα 15 χρονών να βγει μαζί σου;» και αμέσως μετά ακούω τρομάζοντας «θα πάμε απόψε σε ένα καφέ, όπου έχει συνάντηση η Χρυσή Αυγή και πρέπει να είσαι Έλληνας για να παραβρεθείς». Ωραία. Νέο στοιχείο πλέον για να βρεις γκόμενο. Πρέπει να είσαι Έλληνας ή Ελληνίδα. Δεν μας έφταναν όλα τ’ άλλα…
Δηλαδή έλεος. Τόσο πολύ μας έχουν αγανακτήσει ή πωρώσει αν θέλετε που έχουμε ήδη περάσει τη νοοτροπία αυτή και στα παιδιά μας; Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Γιατί πωρώνουμε τα παιδιά μας με τέτοιες ιδεολογίες και απόψεις; Τα παιδιά είναι το μέλλον. Αυτά από μόνα τους θα πιστέψουν ότι θέλουν. Δεν χρειάζονται τα δικά μας «τα παλιά μυαλά» για να προχωρήσουν στη ζωή και δυστυχώς να γίνουν σαν εμάς. Δηλαδή χάλια. Γιατί να καταντήσουν και πάλι τη χώρα πόσα χρόνια μετά στην ίδια απαίσια κατάσταση που βρίσκεται και σήμερα.
Εμείς μπορούμε να πιστεύουμε όπου θέλουμε. Στη Χρυσή Αυγή, στο  ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου γουστάρουμε και στην τελική. Αλλά να μολύνουμε την ψυχή των παιδιών, που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, την ηλικία του φλερτ και της ανεμελιάς και να τους βάζουμε όρια και κριτήρια για το ποιον θα κάνουνε παρέα και ποιον θα ερωτευθούν είναι απαράδεκτο. Στην συγκεκριμένη χθεσινή περίπτωση, το κοριτσάκι ήταν από την Αλβανία. Τους παράτησε και κατέβηκε στην επόμενη στάση. 

Σχόλια