Λυσσάξατε όλοι να θάβετε τον Παπακαλιάτη! Cinema είπε να κάνει ο άνθρωπος!Αμάν πια!


Από τότε που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποφάσισε να το γυρίσει και να γίνει εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, πέσανε όλοι να τον φάνε. Και αντιγράφει και μιμείται και κόβει ολόκληρες σκηνές από ξένες ταινίες και σειρές και τις βάζει στις δικές του σειρές, αυτούσιες κλπ κλπ. Αν και κατά ένα 90% όλα τα παραπάνω αληθεύουν, ο κ. Παπακαλιάτης σημείωσε τεράστια ευτυχία στην τηλεόραση της δεκαετίας του 1990.
Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έπιναν…σαμπάνια στο όνομα του και όλα τον διεκδικούσαν. Και κάπου εκεί ένας έξυπνος δημοσιογράφος επινόησε τον επιτυχημένο όρο «Παπακαλιατιάδα» για να δηλώσει το ύφος και το στυλ του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού στις σειρές του. Γιατί κακά τα ψέματα. Ο κ. Παπακαλιάτης αφηγείται τις ιστορίες του μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Μια διαφορετική ματιά που δεν είχαμε δει σε ελληνική σειρά μέχρι τότε. Μπόλικο gliter, υπέροχο soundtrack και όμορφοι, καλοί ηθοποιοί. Ακόμη και οι αντιγραφές του ήταν ιλουστρασιόν. Τις έβλεπες και σου άρεσαν. Δεν ξενέρωνες.
Συγκεκριμένα θυμάμαι πριν χρόνια, ένα βράδυ  παρακολουθούσα μαζί με την Μαρία (αδελφή μου), μια σκηνή από ένα σήριαλ του, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Ιωάννα Παππά,. Αλησμόνητη σκηνή. Πιστή αντιγραφή από την αμερικάνικη σειρά «Friends» μεταξύ του Joey και τις Rachel (αν δεν απατώμαι), που στην προσπάθεια τους να φιληθούν και να ξεπεράσουν την φιλία τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο του έρωτα, η αξέχαστη J.Aniston ρίχνει αθώα χαστούκια στον συμπρωταγωνιστή της κατά λάθος, θέλοντας να ξεπεράσει προφανώς το τρακ και το άγχος. 
Ο Παπακαλιάτης πήρε ακριβώς αυτήν την σκηνή και την προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα εντελώς ίδια χωρίς καμία απολύτως διαφορά. Ά! Ο καναπές μόνο, ήταν διαφορετικό χρώμα και όχι άσπρος σαν του Joey. Η Μαρία εκνευρίστηκε. «Πλάκα μας κάνει; Πιστή αντιγραφή»; Είναι γεγονός. Αν ήσουν πιστός οπαδός των  Friends, η Παπακαλιατιάδα σου έδινε στα νεύρα με τις πιστές αντιγραφές της. Κι όμως συνεχίζαμε να το βλέπουμε. Γιατί ο Παπακαλιάτης σου έδινε την αίσθηση ότι ήταν ένας νέος άνθρωπος σαν εμάς και ένιωθες ότι βίωνε κι αυτός, αυτά που βιώναμε και εμείς τότε. Γκόμενες, γκόμενοι έρχονταν και φεύγανε, παράλογες και έξαλλες συμπεριφορές που έλεγες «α! και εγώ θέλω να το κάνω αυτό…κάποτε!» και κάπως έτσι περνούσε η ώρα ευχάριστα.
Βαρέθηκε την τηλεόραση και είπε να κάνει cinema!
Φέτος ο κ. Παπακαλιάτης βαρέθηκε την τηλεόραση της κρίσης και έπειτα από τα χαμηλά νούμερα που σημείωσε η τελευταία του σειρά σε αυτήν, αποφάσισε να κάνει cinema. Σήμερα θα πάω να το δω, οπότε δεν έχω άποψη. Κριτικές όμως κάνουν λόγο για αντιγραφή της ταινίας Sliding Doors. Για τους παλιούς, είναι η ταινία με την Q.Paltrow (με κούρεμα αλά γκαρσόν) να βρίσκετε ανάμεσα σε δυο υποτιθέμενες ζωές. Τι θα γινόταν αν….Έτσι και ο Παπακαλιάτης αναρωτιέται. ΑΝ…
Επίσης οι κακές γλώσσες μιλούν για αντιγραφή κατ’ εξακολούθηση από Ευρωπαϊκές  ταινίες. Βαρέθηκε το Hollywood και αυτός. Οι καλές γλώσσες ωστόσο, κάνουν λόγο για υπέροχο soundtrack. Θα συμπληρώσω όπως πάντα, άλλωστε. Το soundtrack του πάντα είναι υπέροχο.
Τελειώνοντας να προσθέσω, να μην απορρίπτεται τις ελληνικές ταινίες στον κινηματογράφο (ναι Μαρία σε εσένα απευθύνομαι), καθώς οι Έλληνες σκηνοθέτες σε ορισμένες περιπτώσεις, προσφέρουν αξιόλογες ταινίες, με το τόσο χαμηλό μπάτζετ που διαθέτουν ότι μπορεί ο καθένας κάνει, αλλά δίνουν όντως πραγματικά αριστουργήματα. Θυμηθείτε τις Νύφες και την Πολίτικη Κουζίνα, τον El Greco και άλλες πολλές.
Για όσους δεν είδατε ακόμη το «Αν», θα σας πληροφορήσω αύριο για τις…αντιγραφές του κ. Παπακαλιάτη.  
                                          Το trailer της ταινίας "Αν"

Σχόλια