Σιβηρία έξω, Σιβηρία και μέσα!



 Αισίως έχουμε πιάσει Ιανουάριο και 2013. Μέχρι στιγμής οκ. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη χρονιά αλλά στο μήνα. Ιανουάριος έπιασε, οι θερμοκρασίες πέσανε, το πετρέλαιο ανέβηκε και έχουμε καταντήσει να προτιμούμε να παγώσουμε παρά να πληρώσουμε. Στις πολυκατοικίες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε οι ένοικοι για το πετρέλαιο με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουμε περάσει σόμπες να φοράμε μέσα στο σπίτι 2 ζευγάρια κάλτσες, 3 μπλούζες, μια ρόμπα και 2 παντελόνια.
Μια μέρα του Δεκεμβρίου ξύπνησα απότομα το πρωί και νόμισα πως ξύπνησα στη Χαβάη αντί της Σιβηρίας που ξυπνούσα όλες τις προηγούμενες. Άγγιξα το καλοριφέρ και έκαιγε φουλ στο μικρό μου δωμάτιο. Βγαίνω προς τα έξω και μαθαίνω το χαρμόσυνο νέο πως συμφώνησαν στην οικοδομή και έχουμε πετρέλαιο! Χαρές και πανηγύρια! Δυστυχώς η χαρά κράτησε μόνο 5 μέρες. Τελείωσε το πετρέλαιο άρχισαν τα χρέη και οι διαφωνίες. Σιβηρία πάλι.
Αναγκάστηκα να πάρω air condition για να καλύψω λίγο τον ψόφο. Αλλά και πάλι. Το a.c. καλύπτει μόνο την περιοχή που υπάρχει, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα δωμάτια να βρίσκονται και πάλι στη…Σιβηρία.
Σιβηρία έξω, Σιβηρία και μέσα. 
Εν έτη 2013 το μικρό μας κράτος μας έχει καταντήσει να προτιμούμε πια να καθόμαστε στο κρύο παρά να πληρώσουμε το πανάκριβο πετρέλαιο για να ζεσταθούμε. Προσωπικά θέλω να πληρώσω το δικό μου αλλά η  υπόλοιποι ένοικοι δεν θέλουν….Σιβηρία -Χαβάη σημειώσατε 1. 
Το μικρό μας κράτος δεν βοηθάει να ζεσταθούμε απεναντίας μας φορτώνει κι άλλα χαράτσια κάνοντας τους περισσότερους από εμάς να έχουμε καταλήξει στη λύση της σόμπας με τα γνωστά αποτελέσματα στην ατμόσφαιρα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως εμείς που δεν γουστάρουμε σόμπες και αηδίες τι θα κάνουμε; Είμαστε καταδικασμένοι στον ψόφο; Ή πληρώνουμε τίποτα ξεχασμένες αμαρτίες και δεν το ξέρω;

Σχόλια