Οι Σκουριές, ο Άκης, ο Ατσαλάκωτος και οι άλλοι...


Χαμός γίνεται! Έχω να γράψω σε αυτή την σελίδα σχεδόν μισό μήνα και στην μικρή μας χώρα αλλά και παραέξω τα νέα έρχονται συγκλονιστικά.
Καταρχήν η είδηση -βόμβα ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλος και η καταδίκη του που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Για κάποιους θετικά για άλλους αρνητικά. Κατά δεύτερον, απεβίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες μέρες. Επίσης τα συναισθήματα ανάμεικτα.
Τρίτον ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος έχασε και τη βίλα του στην Δ. Αρεοπαγίτου καθώς καταδικάστηκε για τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή, σε χρηματική ποινή 520.000 ευρώ, σε αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για 4 χρόνια,  και όπως ανάφερα και παραπάνω διατάχθηκε και η δήμευση του περιβόητου ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33. Εκρεμούν κι άλλα δικαστήρια....

Οι φοιτητές στους δρόμους 
Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους γι άλλη μια φορά, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά». Μαζί τους έχουν και τους καθηγητές τους και τους δημάρχους των πόλεων που ζούνε  και γενικότερα όλους εκτός από το Υπουργείο Παιδείας. Κλασικά εικονογραφημένα. Το υπουργείο παιδείας κάθε φορά τα ίδια λάθη κάνει. Στην προσπάθεια του να διορθώσει το σάπιο σύστημα όλο ξεκινά από τηνν κορυφή του προβλήματος και ποτέ από τη βάση. Γι αυτό και σλερνει πάντα μαζί του θύελλες αντιδράσεων. Θέλεις υπουργέ μου να διορθώσεις το χάλι της παιδείας; Ξεκίνα από το δημοτικό σχολείο και ανέβα. Τι μου πηγαίνεις πάντα στα πανεπιστήμια και στα λύκεια; Τώρα που ανέφερα τα λύκεια θυμήθηκα τον νόμο του Αρσένη (στα δικά μου χρόνια). Ο τότε νόμος προσπάθησε να αλλάξει τα τότε χάλια των πανελληνίων. Τι έκανε; Μια τρύπα στο νερό. Βγήκαμε και τότε στους δρόμους ουρλιάζοντας και κλείνοντας όλο το κέντρο γι το πόσο σάπιο ήταν το σύστημα. Το σποτέλεσμα; Πέρασε το νομοσχέδιο, εφαρμόστηκε για μια χρονιά και την επόμενη πάλι αλλαγές. Αν δεν απατώμε άλλαξε και ο υπουργός και φτου κι απ την αρχή. Γιατί ως γνωστόν στην μικρή μας χώρα, όταν αλλάζει ο υπουργός καταργεί την όλη την προηγούμενη δουλειά του προκατόχου του. Ναι, για να τα κάνει καλύτερα.....

Σκούριασαν τις Σκουριές 
Σκουριές και Χαλκιδική. Να γίνουν τα μεταλλεία χρυσού ή όχι; Πόλεμος έχει ξεσπάσει, με επεισόδια, πορείες, διαδηλώσεις....Μόλις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 12.000 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές άγγιζαν τους 9.000.

Οι διαδηλωτές που αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και μέσω της οδού Τσιμισκή κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές. Στη συνέχεια, από την παλιά παραλία κατέληξαν στον Λευκό Πύργο, όπου ολοκλήρωσαν την πορεία τους.
Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος στη χώρα μας και όλα ζητούν λύση. Για να δούμε τι θα γίνει...



Σχόλια