Τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Θεσσαλονίκη


Και εκεί που καθόμασταν χαλαροί στο γραφείο, «σκάει» η τρελή η είδηση. Ταυτόχρονα γκαζάκια "έσκασαν" σε πολιτικά γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη. Χαμός και ταραχή. Όλοι στο πόδι.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις παρά μόνο υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα οι επιθέσεις σημειώθηκαν στα γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών του κόμματος της ΝΔ Γιώργου Ορφανού και Κώστα Γκιουλέκα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα γραφεία των 3 πολιτικών με τη βοήθεια της πυροσβεστικής. Οι 5 άτυχοι υπάλληλοι βγήκανε από τα γραφεία τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι.                
Από το γραφείο του κ. Γκιουλέκα απεγκλωβίστηκε ένα άτομο και από το γραφείο του κ. Καλαφάτη, δύο. Επίσης το ένα από τα δυο άτομα από το γραφείο του κ. Καλαφάτη στην οδό Κατούνη στα Λαδάδικα, ήταν γυναίκα η οποία και τραυματίστηκε, στην προσπάθεια της να πηδήξει από το μπαλκόνι του 8ου ορόφου στον 7ο.  Η άτυχη γυναίκα διακωμίστηκε στο Ν. Παπαγεωργίου για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα υπέστει κάταγμα στο αριστερό της πόδι.
Την ώρα της επίθεσης στο γραφείο του κ. Ορφανού στην οδό Γρ. Παλαμά βρίσκονταν δύο συνεργάτες του οι οποίοι, λόγω του καπνού αναγκάστηκαν να βγουν από το μπαλκόνι. Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα τους απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ στο γραφείο κατέφθασε και ο βουλευτής της ΝΔ.

Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια συνδεδεμένα μεταξύ τους με καλώδια) στις εισόδους των πολιτικών γραφείων και λίγο μετά τις 8 το βράδυ έσκασαν ταυτόχρονα.
Στους χώρους των εκρήξεων συνολικά έφτασαν 36 πυροσβέστες και 12 οχήματα τα οποία κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά το τριπλό χτύπημα στα πολιτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Μετά τις 22:00 και οι τρεις πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο. Επίσης και στα 3 πολιτικά γραφεία βρέθηκαν γκαζάκια στο χώρο των εκρήξεων.
Στο γραφείο του κ. Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη, βρέθηκαν 5 γκαζάκια και σύμφωνα με πληροφορίες δεν “έσκασαν” όλα.

Να σημειωθεί πως μεγάλες ήταν οι ζημιές που έγιναν στην είσοδο της πολυκατοικίας οπου στεγάζεται το γραφείο του Γ. Ορφανού ενω ζημιες έγιναν και σε ένα καταστημα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο. 
Οι μεγαλύτερες ζημιές όμως προκλήθηκαν στο γραφείο του κ. Καλαφάτη, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Κατούνη στα “Λαδάδικα”, όπου μετά την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά. Άνδρες της πυροσβεστικής διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σ΄ ολόκληρη την πολυκατοικία, όπου λειτουργούν μόνο γραφεία και στη συνέχεια έσβησαν τη φωτιά. Στο γραφείο του κ.Γκιουλέκα οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλης έκτασης.
Μετά το μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε συναγερμός και σχεδόν ολόκληρη η δύναμη της πυροσβεστικής, μαζί με περιπολικά, ασθενοφόρα οχήματα έσπευσαν στα τρία σημεία της πόλης, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο Κώστας Γκιουλέκας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την έκρηξη, στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Πρασακάκη για να συμπαρασταθεί στην εργαζόμενη, η οποία εγκλωβίστηκε μέσα στο χώρο. " "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν στήνεται στα έξι μέτρα" δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας αμέσως μετά την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του και συνέχισε:
«Πρέπει να ντρεπονται όσοι το έκαναν αυτό, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς κινδύνεψε ένας άνθρωπος ".
"Τη δημοκρατία ούτε μπορούν να τη στήσουν στα έξι μέτρα, ούτε μπορούν να εκδικούνται μ' αυτό τον τρόπο. Όσοι το έκαναν θα πρέπει όχι μόνο να ντρέπονται, αλλά θα είναι και υπεύθυνοι για όποια επίθεση ίσως γίνει στο μέλλον. Ευτυχώς σήμερα φύλαξε ο Θεός και δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί της δημοκρατίας»
Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, διαμύνησε «Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό», σχολιάζοντας τις χθεσινές εμπρηστικές επιθέσεις.
Σημειώνοντας, τέλος, ότι οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού».

Ακόμη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις δήλωσε:
«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή».
 Μέχρι στιγμής τα αίτια των επιθέσεων παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Για περισσότερες πληροφορίες στο site του «Τύπου Θεσσαλονίκης» www.typosthes.gr

Σχόλια