Απλήρωτοι εργαζόμενοι μετανάστες; Σήκωσε την καραμπίνα και ξεμπέρδεψες!


"Είκοσι αλλοδαποί, εργαζόμενοι σε γεωργική επιχείρηση, τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα  στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας από πυρά κυνηγητικού όπλου τα οποία εξαπέλυσε ένας εκ των εκπροσώπων του εργοδότη τους.
Όλα άρχισαν στις 6 το απόγευμα, όταν περίπου 200 εργαζόμενοι στις καλλιέργειες φράουλας, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι διαδήλωναν διεκδικώντας δεδουλευμένα έξι μηνών, συνεπλάκησαν με τρεις εκπροσώπους του εργοδότη τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των τριών Ελλήνων πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον τους τραυματίζοντας 20 από τους αλλοδαπούς.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η αστυνομία συνέλαβε πριν από λίγο τον εργοδότη τους. Οι δράστες αναζητούνται".
Πληροφορίες www.in.gr

 Έβλεπα προχθές το βράδυ την τελευταία ταινία του K. Ταραντίνο “Django Unchained” και πριν από λίγο μου ήρθε στο μυαλό. Ο λόγος, η παραπάνω είδηση. Με λίγα λόγια η ταινία τοποθετείται κάπου στο 1800 και στην εποχή του σκλαβοπάζαρου στην Αμερική και αναφέρετε στην τραγική συμπεριφορά των λευκών απέναντι στους σκλάβους μαύρους. 
Λόγω του περιστατικού στην Ηλιεία σήμερα, μου ήρθαν σκηνές από την παραπάνω ταινία. Τώρα θα μου πείτε μην βιάζεσαι να κρίνεις, δεν ξέρεις ακριβώς τι έγινε. Είναι ακόμη οι πρώτες πληροφορίες. Προσωπικά όμως καταδικάζω το γεγονός απλά και ξάστερα του δυνατού απέναντι στους αδύνατους.
Ταραντίνο σε 2 λεπτά.
Θέλετε τα λεφτά σας; Σας ανοίγουμε πυρά. Δεν σας φτάνει που δουλεύεται για μένα τον Έλληνα, θέλετε να πληρώνεστε και από πάνω. Πολύ λογικό. Ο Ελληνάρας σήκωσε πυρ  απέναντι στους 200 αλλοδαπούς του (πολύ λογικό) και όποιον πάρει ο χάρος. Αν οι εργαζόμενοι του ήταν Έλληνες θα έκανε κάτι ανάλογο; Ή θα τους πλήρωνε και δεν θα μιλούσε κάν; Προφανώς κάποιοι από αυτούς ίσως να ήταν και παράνομοι μετανάστες οπότε ο δράστης θεώρησε σωστό να τους σκοτώσει για να ξεμπερδεύει κιόλας. Λεφτά και αηδίες. Δίνεις μια και γλυτώνεις από δαύτους.
Επιτέλους πρέπει κάποιος να πει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν έχουμε ούτε δικτατορία, ούτε 1800 και ενίοτε σκλάβους, ούτε ναζισμό, αλλά υπέροχη δημοκρατία. Όποιος δεν αισθάνεται άνετα (το λέω κομψά) με αλλοδαπούς, ότι φυλή και να είναι αυτοί, ας προσπαθήσει να μην έχει επαφές μαζί τους. Το ανοίγω πυρ και σας δολοφονώ όλους εν ψυχρώ ανήκει και θυμίζει εκείνες τις σκοτεινές εποχές. Λυπάμαι, αλλά όποιος δεν του αρέσει η πολυεθνικότητα ας κλειστεί σπίτι του μαζί με τους υπόλοιπους ...άριους φίλους του και ας μην ενοχλεί τους υπόλοιπους εμάς που ανήκουμε στην κατηγορία άνθρωποι και ενίοτε πολιτισμένοι. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν ζούμε και ούτε νοσταλγούμε το 1800 οι περισσότεροι από εμάς τουλάχιστον.

Σχόλια