Συνεχίζεται ο αγώνας για την ΕΡΤ


Ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της παρουσιάστριας στην ΕΡΤ λίγα λεπτά πριν πέσει το σήμα από τους δέκτες μας. «Έρχονται τα ΜΑΤ, έρχονται τα ΜΑΤ να κλείσουν το σήμα»! και μετά κόβονται οι φωνές και μια μαύρη οθόνη δίνει τη θέση της στον πανικό. Προσωπικά εκείνη την ώρα αισθάνθηκα μια ανατριχίλα και σκέφτηκα το γνωστό ...ρητό «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Το κράτος δυστυχώς δεν πάει μπροστά αλλά προς τα πίσω.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τους αγώνες τους μέσα και έξω από τους εκάστοτε σταθμούς.

Ούτε η βροχή δεν μπόρεσε χθες να σταματήσει την διαμαρτυρία στην ΕΤ3. 1500 άτομα βρέθηκαν στον σταθμό μαζεμένα για την ΕΡΤ. Κανείς δεν κουνήθηκε, παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το βράδυ.
Στη γενική συνέλευση τους χθες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου και την μετάδοση της εκπομπής τους. Στο ίντερτνετ και σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς παίζει live η εκπομπή της ΕΡΤ.
Στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι και τα σωματεία και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι κρέμασαν τα πανό τους έξω από το κτίριο της Λεωφόρου Στρατού, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΤ3. Αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στις 18:00, χθες έξω από την ΕΤ3.
 Και οι φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και μάλιστα κρέμασαν έξω από το κτίριο το δικό τους πανό και παρέδωσαν και ψήφισμα αλληλεγγύης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της ΕΤ3 στις 19.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου και συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους, πριν μιλήσει σε προγραμματισμένη ομιλία του για την κρίση στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο. Εκεί συναντήθηκε με φορείς της πόλεις και μίλησε με τους εργαζομένους.
«Στηρίζεται εσείς έναν αγώνα που αφορά όλον τον ελληνικό λαό όχι μόνο εσάς. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αυτός ο αγώνας σας. Στο πρόσωπο σας βλέπει όλη η ελληνική κοινωνία το δικό της μέλλον» είπε μιλώντας  σε εργαζόμενη της ΕΤ3 μέσα στο κτίριο, ο κ. Τσίπρας.
 «Δεν μπαίνει λουκέτο στην ΕΡΤ, μπαίνει λουκέτο στην τρικομματική κυβέρνηση της βαρβαρότητας. Τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι το ίδιο συνυπεύθυνα» σημείωσε, μιλώντας στους εργαζόμενους. Ο κ. Τσίπρας κήρυξε ανένδοτο αγώνα κατά της συγκυβέρνησης,  «για να διατηρήσουμε», όπως είπε, «τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση», ενώ κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν. Ο κ. Τσίπρας, ξεναγήθηκε στους χώρους της κρατικής τηλεόρασης και συνοδευόταν από τους οικονομολόγους Γιάννη Βαρουφάκη και Τζέϊμς Κένεθ Γκαλμπρέϊθ, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Βγαίνοντας από τον σταθμό, μίλησε έξω με τον κόσμο, καθώς πήγε με  τα πόδια στο Βελλίδειο και έδειξε αποστροφή προς την αστυνομία καθώς δεν γύρισε καν να κοιτάξει προς το μέρος των ΜΑΤ αγνοώντας τους επιδεικτικά.
Σήμερα ξεκίνησε στις 13.00, η πορεία αλληλεγγύης των πολιτών και βρίσκονταν πριν λίγη ώρα μπροστά στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 και φώναζαν συνθήματα, όπως "Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στο λαμόγιο Πρωθυπουργό".       
Η πορεία, αναμένεται να περάσει και από άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έως ότου, καταλήξει στο μέρος απ' όπου ξεκίνησε, δηλαδή τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πλήθος κόσμου είναι μαζεμένος έξω από τον σταθμό της ΕΤ3 στη Λ.Στρατού.
 Στην Αθήνα, μεγάλη είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται έξω από το κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες καταφθάνουν στο ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με προσυγκεντρώσεις στους σταθμούς του Μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπείου. Η λεωφόρος Μεσογείων έχει κλείσει στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ενώ δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σχόλια