Salty Bags ...όπως λέμε ελληνική επιχειρηματικότητα!





Η ελληνική επιχειρηματικότητα χτύπησε και πάλι με τη μορφή...τσάντας!
Από το νησί της Κέρκυρας έρχονται οι Salty Bags  και πρόκειται για τσάντες και αξεσουάρ ταξιδιού με αέρα θαλασσινό...  από παροπλισμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών!
Ο συνιδρυτής της Salty Bags ιστιοπλόος κ. Στρατής Ανδρεάδης, τόνισε πως «Υπάρχουν δύο ελληνικές λέξεις που δεν μεταφράζονται. Το μεράκι και το φιλότιμο»

Η εταιρεία συστήθηκε τον Μάρτιο του 2013 με τη μορφή Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας και δραστηριότητά της είναι το "upcycling" όπως δήλωσε ο Στρατής Ανδρεάδης, μιας και αναβαθμίζει τα σκουπίδια σε τσάντες και σακ βουαγιάζ, χρησιμοποιώντας την εμπειρία στη θάλασσα, την επιχειρηματικότητα και το ντιζάιν. H βιοτεχνία Salty Bag βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και απασχολεί οχτώ άτομα, έξι εκ των οποίων είναι πεπειραμένοι ιστιοράφτες όπου φτιάχνουν τις τσάντες.
Ωστόσο η ιδέα της Salty bags προέκυψε τον Ιανουάριο 2013 στην Κέρκυρα όπου βρισκόταν ο κ. Ανδρεάδης για ένα σεμινάριο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας που παρέδιδε, εν όψει της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης του Corfu match Race που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα στον κόλπο της Μαρίνας των Γουβιών με σκάφη τύπου Platu 25.
"Με πλησίασε ένας νεαρός και μου έδειξε μια τσάντα που είχε φτιάξει από πανιά". Ο νεαρός ήταν ο κ. Πάνος Βαρούχας, ένας από τους τέσσερις συνιδρυτές της εταιρείας σήμερα μαζί με την Χρύσα Χαλικιοπούλου και τον κ. Σπύρο Ντάικο.
Κατασκευάζονται 8 σχέδια, τσάντες, θήκη iphone, σακ βουαγιάζ και άλλα τα οποία κοστίζουν από 50 έως 200 ευρώ. Κάθε ένα όμως από αυτά, έχει τη δική του ιστορία... ο κάτοχός του θα ενημερώνεται με ειδικό βιβλίο για την ιστορία της τσάντας και τα χιλιάδες ναυτικά μίλια στις ελληνικές θάλασσες.

Τα σχέδια της εταιρείας μπορείτε να τα δείτε στο https://www.facebook.com/Saltybag και να κάνετε τις παραγγελίες σας στο orders@saltybag.gr.

Σχόλια