Η Mademoiselle C,το αιώνιο ζευγάρι Moss-Depp και ο Μarc...



Είχα ξεχάσει πόσο καιρό είχα να γράψω για τη μόδα, ώσπου μου το υπενθύμισε ένας φίλος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η επικαιρότητα και τα διάφορα θέματα που προκύπτουν καθημερινά μου τρώνε όλο τον χρόνο με αποτέλεσμα η μόδα να παραγκωνίζεται, σε αυτό εδώ το μικρό blog.
 Johnny & Kate

Ωστόσο, σήμερα διάβασα πως το πάλαι ποτέ ερωτευμένο ζευγάρι Kate Moss και Johnny Depp πρόκειται να βρεθούν και πάλι μαζί στο ίδιο δωμάτιο, χωρίς να το κάψουν αυτή τη φορά....για χάρη του καλού τους φίλου Paul McCartney και για τις ανάγκες του promo clip του νέου του single με το όνομα 'Queenie Eye'. Φήμες λένε πως το πρώην ζευγάρι αποφεύγει τις συναντήσεις, καθώς η μεταξύ τους σχέση είναι πολύ ιδιαίτερη...

Οι αλλαγές στον κόσμο του Marc Jacobs
Στον κόσμο της μόδας όμως τα reunion δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις καθώς στην...περίπτωση Marc Jacobs κάτι άσχημο συμβαίνει τώρα τελευταία. Το συμβόλαιο του με τον οίκο Luis Vuitton δεν ανανεώθηκε, παράλληλα χώρισε με τον πρώην πορνοστάρ φίλο του Harry Louis από αρκετά χρόνια σχέσης και η ανακοίνωση μας ήρθε μέσω Instagram του Harry Louis.
Ανέβασε λοιπόν μια φωτογραφία του με τον Jacobs και από πάνω ένα σπασμένο γυαλί γράφοντας χαρακτηριστικά «Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα μοιραστεί μαζί σας τα νέα. Εγώ και ο Marc αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη σχέση μας ως σύντροφοι. Η απόσταση και η έλλειψη χρόνου λόγω των ωραρίων εργασίας δεν είναι πραγματικά κάτι το ρεαλιστικό και ο Marc είναι τόσο καταπληκτικός άνθρωπος που αξίζει πλάι του κάποιον που θα είναι μαζί του τουλάχιστον σε μια από τις πόλεις που μένει. Και εγώ το χρειάζομαι αυτό. Αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον και η απόφαση ήταν κοινή. Κάθε στιγμή που έχουμε περάσει μαζί θα κρατηθεί ως θησαυρός και ένα νέο κεφάλαιο για τις ζωές και των δυο μας θα ξεκινήσει. Και οι δυο μας θα επικεντρωθούμε στην δουλειά και θα τα καταφέρουμε. Για εκείνους, λοιπόν, που πάντα υποστήριζαν τη σχέση μας, σας παρακαλώ μην λυπάστε, η ζωή συνεχίζεται για όλους. Όσο για εκείνους που προσεύχονταν αυτή η ημέρα να έρθει, ε λοιπόν ήρθε. O Marc Jacobs και ο Harry Louis δεν είναι ζευγάρι πια».
 O Marc Jacobs
Με όλο το παραπάνω κατεβατό μας ήρθε η ανακοίνωση. 
Για την ιστορία της μόδας όμως, στην Vuiton, ο Marc Jacobs ήταν για 16 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου και ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος εξασφάλιζε το κύριο μέρος της κερδοφορίας του LVMH, του πρώτου παγκοσμίως ομίλου ειδών πολυτελείας. 
Τι κάνει λοιπόν ο Marc τώρα; Πρόκειται να ασχοληθεί με την προσωπική του σειρά ρούχων (και όχι μόνο) που φέρει το όνομα του. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο 50χρονος Marc δε νομίζω να αργήσει και πάλι να βρει την ευτυχία.

Ο Jimmy Choo  δεν σχεδίασε κανένα παπούτσι;
Απογοητευτικά έρχονται τα νέα για τον Jimmy Choo, καθώς η συνεργάτιδα και συνιδρυτής στην εταιρεία, Tamara Mellon, τον κατηγορεί πως δεν έχει σχεδιάσει ούτε ένα από τα παπούτσια του! «Η αρχική ιδέα της συνεργασίας μας ήταν εκείνος να σχεδιάζει κι εγώ να προωθώ. Πολύ σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι η ικανότητα του Jimmy Choo είναι να επιδιορθώνει παπούτσια. Στην πραγματικότητα είναι τσαγκάρης»! Η Mellon μίλησε σε πρωινή εκπομπή στο πλαίσιο της προώθησης της αυτοβιογραφίας της με τίτλο «In My Shoes» Η επιχειρηματίας είπε ότι η ίδια είχε τις ιδέες για τα παπούτσια - τα οποία στη συνέχεια σχεδίαζε η ανιψιά του Jimmy, Sandra Choi Choo.
Ο Jimmy Choo - ο οποίος έχει τώρα τη δική του εταιρεία κατασκευής υποδημάτων κατά παραγγελία - άφησε την επιχείρηση το 2001 ενώ η Mellon παρέμεινε μέχρι το 2011.  
Ωστόσο στο βιβλίο της Mellon, αποκαλύπτεται ο εθισμός της με το ποτό και τα ναρκωτικά, που οδήγησε και στην απόλυσή της από τη Βρετανική Vogue και την εισαγωγή της σε κέντρο αποτοξίνωσης όταν ήταν μόλις 27. Ακόμη η ίδια μιλά  και για τη δύσκολη σχέση που είχε με τη μητέρα της, η οποία όπως ισχυρίζεται ήταν επίσης αλκοολική και κοινωνιοπαθής - αν και ο αδελφός της δήλωσε πρόσφατα στην Daily Mail ότι ο ίδιος δεν θυμάται κάτι τέτοιο. «Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, για να πουλήσει το βιβλίο…» .
 Τo εξώφυλλο του βιβλίου που θα συζητηθεί
Τώρα, ο καθένας ότι πιστεύει θέλει, αλλά η Mellon στο βιβλίο της «In my shoes» καταθέτει τη δική της αλήθεια.

Mademoiselle C: «Δεν φωτογραφίζω, λέω ιστορίες»
Η Carine Roitfeld είναι μια γυναίκα μύθος, στο χώρο της μόδας. Η πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue, λοιπόν πήρε τον μύθο της και τον έβαλε μέσα σε 24 ώρες και τον έκανε ντοκυμαντέρ δίνοντας μας μια μικρή γεύση από όλο αυτό που ζει καθημερινά.  
Το ντοκιμαντέρ Mademoiselle C παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη -εν μέσω της Εβδομάδας Μόδας-  και πρόκειται να έρθει και στην Ευρώπη μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Όταν φεύγεις από την γαλλική Vogue αφήνεις την κορώνα σου» δηλώνει στο trailer του ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την μετακίνηση της στη Νέα Υόρκη για την προετοιμασία του νέου περιοδικού της αλλά και την γέννηση του πρώτου της εγγονού.
Το making of της δημιουργίας του περιοδικού CR Fashion Book μετά την αποχώρηση της από την γαλλική Vogue, τα παρασκήνια της φωτογράφησης της τότε εγκύου κόρης της για το ID στην οποία η ίδια έκανε το styling, οι φίλοι της από τον κόσμο της μόδας -μεταξύ των οποίων οι Karl Lagerfeld, Michael Kors, Kate Upton, Tom Ford, Donatella Versace και η οικογένεια της παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ.

Πίσω από το Mademoiselle C  βρίσκεται η ίδια εταιρεία παραγωγής που γύρισε και το September Issue, το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το 2009 και παρακολουθούσε την εκδότρια της αμερικάνικης Vogue Anna Wintour. «Τριάντα χρόνια είμαι με τον ίδιο άντρα» λέει για τον σύντροφό της -δεν παντρεύτηκαν ποτέ- Christian Restoin. «Όλοι μου η φαντασία διοχετεύτηκε στις φωτογραφήσεις μόδας. Είμαι επαναστάτρια. Δεν φωτογραφίζω, λέω ιστορίες».

Σχόλια