Η Angelina πιο υγιής από ποτέ με το δεύτερο Όσκαρ στο χέρι!


Ανέκαθεν συμπαθούσα την Angelina Jolie. Ακόμη και τότε που δεν την γνώριζαν πολλοί, πριν το tomb raider και όταν ήταν ακόμη ένα "φρικιό" που προσπαθούσε μέσα από ακραίες συμπεριφορές και καταστάσεις να εδραιωθεί στο διεθνές jet set. Αργότερα ήρθαν τα blockbuster, οι ποιοτικές ταινίες, το Όσκαρ και τέλος ο τυφώνας Brad Pitt που άλλαξε όλη την εικόνα της sexy Angie. Τη μεταμόρφωσε σε πολύτεκνη μαμά και ...νοικοκυρά.
 Παραλαμβάνοντας το βραβείο
Έπειτα από την τελευταία περιπέτεια της υγείας της που συγκλόνισε τον κόσμο, έρχεται τώρα ένα βραβείο για την ανθρωπιστική της δράση που μας την φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα.
Η φιλανθρωπική της δράση είναι λίγο πολύ γνωστή. Πριν κάνα χρόνο μάλιστα, έτυχε να διαβάσω το ημερολόγιο-βιβλίο της που έγραψε σαν πρέσβειρα καλής θελήσεως και μιλούσε για την εμπειρία της από τα ταξίδια που πραγματοποίησε στις υπανάπτυκτες χώρες. Υπέροχο. Κρύβει αλήθειες που δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα τις ακούσεις από άτομα σαν αυτήν. Δηλαδή, καλοζωισμένα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Κι έτσι ερχόμαστε στο σήμερα, 12 χρόνια μετά το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου, για την ταινία Girl Interrupted, το προηγούμενο Σάββατο, παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ για την ανθρωπιστική δράση της, το βραβείο «Τζίν Χέρσχολτ», από τα χέρια του σκηνοθέτη Τζόρτζ Λούκας κατά την 5η απονομή των βραβείων «Γκάβερνορς».
«Δεν θα κλάψω στο υπόσχομαι. Εσύ και τα αδέρφια σου είστε η χαρά μου. Και δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη τιμή σε αυτόν τον κόσμο από το να είμαι η μαμά σας» είπε η Angelina, απευθυνόμενη στο 12χρονο γιο της Maddox Jolie-Pitt., στην ομιλία της από το έδρανο της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Κινηματογράφου.
Να σας υπενθυμίσω πως η 38άχρονη Τζολί είναι από το 2012 ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Με τον σύντροφο της B.Pitt.
«Όταν άρχισα να ταξιδεύω κατάλαβα την ευθύνη που φέρω απέναντι στους άλλους. Όταν γνώρισα επιζώντες πολέμων, όταν είδα λιμούς και βιασμούς κατάλαβα ποια ήταν η ζωή των περισσότερων ανθρώπων σ’ αυτή τη Γη και πόσο τυχερή ήμουν που είχα κάτι να φάω, μια στέγη, ένα μέρος να ζήσω με ασφάλεια και την ευτυχία να έχω μια υγιή οικογένεια» πρόσθεσε.  «Αντιλήφθηκα πόσο προστατευμένη υπήρξα και ήμουν αποφασισμένη να μην ξαναζήσω ποτέ έτσι» τόνισε η βραβευμένη ηθοποιός.
Απαστράπτουσα μέσα σε μια μαύρη Atelier Versace τουαλέτα, συνοδευόταν στην τελετή από τον σύντροφο της Brad Pitt και το γιο τους Maddox.
Τιμητικά βραβεία Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας τους, απονεμήθηκαν επίσης στην ίδια τελετή στον Ιταλό ενδυματολόγο Πιέρο Τόζι, τον Αμερικανό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν και την βρετανίδα ηθοποιό Άντζελα Λάνσμπερι, την γνωστή «συγγραφέα - ντετέκτιβ» Τζέσικα Φλέτσερ.


Στην τελετή παραβρέθηκαν και πολλοί σταρ του Hollywood, όπως οι Τομ Χανκς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Νταϊάν Κίτον, Έμα Τόμσον, Χάρισον Φορντ, Έιμι Άνταμς και Μάθιου Μακόναχι.
Τέλος σχετικά με την Angelina, το Ιούλιο βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η τελευταία της ταινία με τον τίτλο Maleficent και αφορά την ιστορία της κακιάς πρωταγωνίστριας από το κλασικό παραμύθι “sleeping beauty” και μας παρουσιάζει τη δική της version του παραμυθιού. Προς το παρόν απολαύστε την στο τρέιλερ της ταινίας και υπομονή μέχρι το καλοκαίρι!

Σχόλια