Ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις πασαρέλες και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, όπου οι διάσημοι οίκοι παρουσιάζουν τις ανοιξιάτικες και pre-fall συλλογές τους, μέχρι στιγμής είδαμε υπέροχα κομμάτια από Valentino, Versace, Luis Vuitton κλπ.
 Gaultier & Dita

Στις συλλογές που προσωπικά με ενθουσίασαν ήταν κυρίως, τα απαλά χρώματα της CHANEL, τα γούνινα γιλέκα του Vuitton καθώς επίσης και τα σατέν κουστούμια του Armani.
Ας σταθούμε λίγο στις συλλογές αυτές. Ο Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο CHANEL, έκανε πάλι την ανατροπή και μας έδωσε πολυτελείς δημιουργίες υψηλής ραπτικής συνδυασμένες με sneakers! Αλλά δεν πρωτοτύπησε στα χρώματα καθώς η πασαρέλα είχε σχεδόν αποκλειστικά παλ αποχρώσεις του λευκού, ροζ με λίγες δόσεις μαύρου. Στα highlights της βραδιάς η εμφάνιση του Κάιζερ της μόδας στο τέλος της επίδειξης με το μοντέλο Clara Delevingne όπου απογείωσε την καριέρα και φήμη της δεύτερης.
Ο Vuitton λίγο πριν μας συστήσει το νέο σχεδιαστή του, Nicolas Ghesquiere μας τυλίγει σε πολυτελή γούνινα γιλέκα, μουντά χρώματα, jackets με λεπτομέρειες από κρύσταλλα και πούλιες, αλλά και maxi φορέματα, φούστες που ολοκλήρωσαν την Pre-Fall συλλογή του οίκου.
Ο Riccardo Tisci, για τον οίκο Chivenchy, μας παρουσίασε γούνα για την Pre-Fall 2014. Γεωμετρικά σχήματα, έθνικ μοτίβα, ζακάρ φούστες, βασικές αποχρώσεις του κόκκινου, μαύρου και μπεζ, σε κουστούμια και πλισέ φούστες ήρθαν να δώσουν άλλο αέρα στο ντύσιμο της γυναίκας του γραφείου σήμερα.
 Armani Prive
Πολλά μέτρα τούλι, ιαπωνικές αναφορές σε αποχρώσεις του καφέ, μπεζ, χακί, και μπορντό για την haute couture συλλογή του Valentino για την άνοιξη του 2014, από το σχεδιαστικό δίδυμο Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli.
Για τον ξαναγεννημένο οίκο Schiaparelli και την Haute Couture Spring/Summer 2014, από τον Ιταλό σχεδιαστή Marco Zanini, είδαμε μακριές σουρεάλ τουαλέτες, αέρινα υφάσματα και παλ αποχρώσεις.
Όσον αφορά τον οίκο Armani Prive Haute Couture Spring/Summer 2014, τυφλωθήκαμε από τις λάμψεις τα σατέν κουστούμια και τα σοβαρά πουκάμισα όπου έδωσαν λάμψη στο κρύο χειμωνιάτικο Παρίσι.
Η Donatella Versace για τον Versace Haute Couture Spring/Summer 2014, έδωσε για άλλη μια φορά μακριές προκλητικές τουαλέτες για το κόκκινο χαλί σε έντονα χρώματα όπως το κίτρινο κόκκινο και μπλε και μια γερή δόση γούνας. Με άλλα λόγια, η δυναμική γυναίκα βρήκε τον οίκο της.
Πλισέ έντονα στοιχεία και για τον Vionnet Pre-fall 2014, σε μάξι φορέματα, τσόχινα παλτό, midi φούστες, jackets στις αποχρώσεις του γκρι, ροζ, κόκκινου και μαύρου.
 Όσον αφορά τη συλλογή του Dior, άσπρο, μαύρο και αεράτα παλτό έκαναν την εμφάνιση τους.  
 Valentino

Να σημειωθεί πως και άλλοι πολλοί σχεδιαστές παρουσιάζουν τις νέες συλλογές  τους αυτές τις μέρες στην πόλη του φωτός. Μεταξύ αυτών και ο Jean Paul Galtier, όπου στο ανατρεπτικό cat walk του ανέβασε την χορεύτρια μπουρλέσκ Ντίτα Φοντιζ, με ένα εκπληκτικό φόρεμα πεταλούδα σε μπλε αποχρώσεις.
 Versace

Σχόλια