Για όσο υπάρχουν άνθρωποι...-Ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ένα βίντεο μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στη Νορβηγία μας απέδειξε τελικά πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει ένα πείραμα. Ο Νορβηγικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SOS Children’s Villages διεξήγαγε το πείραμα, βάζοντας ένα μικρό αγόρι να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου  φορώντας ελάχιστα ρούχα. Μόνο μια μπλούζα και ένα παντελόνι.
Οι αντιδράσεις των περαστικών μπροστά στο θέαμα του μικρού που έδειχνε να παγώνει χωρίς όμως να ζητά βοήθεια, βιντεοσκοπήθηκαν σαν μέρος της καμπάνιας που προωθεί την έκκληση για βοήθεια και την παροχή ρούχων στα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία.
Η αντίδραση των ανθρώπων στη στάση ήταν το λιγότερο απρόσμενη. Σε ένα περιβάλλον με βαθμούς μείον του μηδενός και με χιόνι, απλοί καθημερινοί άνθρωποι έβγαλαν τα μπουφάν τους ή το οτιδήποτε μπορούσαν για να ζεστάνουν το μικρό παιδί χωρίς να γνωρίζουν φυσικά ότι κάποιος από απέναντι τους βιντεοσκοπούσε.
Για όσο υπάρχουν άνθρωποι λοιπόν, που βοηθούν ο ένας τον άλλον και δεν νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους είναι προφανώς αφιερωμένο το βίντεο αυτό.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι θα μαζευτεί ένας αξιόλογος αριθμός ρούχων για τα παιδιά πρόσφυγες της Συρίας μέσω αυτού του συγκλονιστικού βίντεο.

Σχόλια