Νέα από την Apple: Το i phone μπαίνει στο αυτοκίνητο!

Τα νέα αυτή τη φορά έρχονται από τον κόσμο της τεχνολογίας. Η κολοσσός εταιρεία Apple, μπαίνει με φόρα στο αυτοκίνητο. Όχι, δεν σκοπεύει να το...γυρίσει στην κατασκευή αυτοκινήτου, απλά προσαρμόζει το i phone στο αυτοκίνητο.


Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας το νέο λογισμικό της, iOS 7.1, για το τηλέφωνο, κολλάει και δίπλα το Apple CarPlay και μας απογειώνει.
Ωστόσο το CarPlay, απευθύνεται μόνο σε i phone 5, 5c και 5s. Επιπλέον το αυτοκίνητο μας θα πρέπει να είναι νέο μοντέλο 2014 και συγκεκριμένα, Volvo, Ferrari, Honda, Mercedes, Huyndai. Στην πορεία θα προστεθούν και άλλα μοντέλα.
Ότι ονειρεύεσαι να κάνεις με το κινητό σου ενώ οδηγάς, μπορείς τώρα να το κάνεις. Κλήσεις, μουσική, χάρτες, τα πάντα όλα, απλά χρειάζεται να βάλεις μόνο την πρίζα…
Επιπλέον η αγαπημένη Siri (ναι είναι αυτή η κυρία που τις δίνεις εντολές μιλώντας), είναι προσαρμοσμένη ειδικά για το CarPlay και επιπλέον λειτουργεί και με συγκεκριμένα κουμπιά του αυτοκινήτου σου. Όπως και με την οθόνη του ραδιοφώνου σου. Ναι, ναι θα έχεις και οθόνη (touchscreen), μοντέλο του 2014 είπαμε. 


Επιπλέον σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις στοιχεία από τα μηνύματα σου, τα mail σου κλπ. Για παράδειγμα μια διεύθυνση ή ένα τηλέφωνο που θα χρειαστείς. Επιπλέον μέσω Siri, μπορείς να στείλεις, γράψεις, απαντήσεις μηνύματα, να κάνεις κλήσεις, να πάρεις πίσω μια κλήση που έκανες, χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Άσε, θα τα κάνει όλα η Siri για σένα.
 Ακόμη, όσον αφορά τη μουσική, εννοείται πως έχεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία μουσικής σου που έχεις στο τηλέφωνο, plus και πρόσβαση στο i tunes radio, το οποίο το αγαπώ ιδιαίτερα, είναι πολύ καλό, σας το συνιστώ.
Παράλληλα αν βαρεθείς (μεγάλη διαδρομή, ξέρω ‘γω..) κατεβάζεις και καμία εφαρμογή με τη Siri, (audio apps) και σου περνάει.
Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Apple στο διαδίκτυο. Και όχι στο ελληνικό. Μας έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση είμαστε (κρίση) βλέπεις....

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου