Ο απρόσμενος θάνατος της L' Wren Scott- Η σύντομη ιστορία της ζωής της.

Μόλις πριν λίγες μέρες διάβαζα την αγαπημένη μου στήλη από το γυναικείο περιοδικό Harpers Bazzar, όπου αναλύει την μέρα ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας, «μιλώντας» μαζί του. Η σχεδιάστρια που φιλοξενούσε το συγκεκριμένο τεύχος ήταν η 47χρονη  L'Wren Scott.
Στο άκουσμα του θανάτου της το μεσημέρι, ξαφνιάστηκα δυσάρεστα. Ποια ήταν η L'Wren Scott  και γιατί όλοι την αναφέρουν σαν σύντροφο του Mick Jagger για να καταλάβουμε ποια ήταν;



Οι μυημένοι στη μόδα την γνωρίζουν καλά. Η πανύψηλη Scott, ήταν μια σχεδιάστρια που είχε μέλλον μπροστά της...
Γεννημένη το 1967 στη Γιούτα, ξεκίνησε έφηβη, σαν μοντέλο από μικρές επιδείξεις μόδας και κατέληξε στις πασαρέλες της CHANNEL και του Τ. Mugler, στο Παρίσι. Αργότερα, κάπου ανάμεσα στα τρελά ΄90s πήδηξε πίσω από τις κάμερες αλλάζοντας καριέρα και ακολουθώντας τον δρόμο της  στυλίστριας. Υπήρξε βοηθός του διάσημου φωτογράφου Herb Ritz  και έντυσε διάσημες σταρ όπως η Sharon Stone και η Nicole Kidman.Την τελευταία κατέληξε να την συμβουλεύει -ντύνει αποκλειστικά.
Με τα χρόνια εδραιώθηκε στο χώρο, έκανε κοινώς τις γνωριμίες της και ξεκίνησε επιτέλους να σχεδιάζει την δική της σειρά ρούχων. Το στυλ της ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό. Πούλιες, φτερά και πούπουλα, Matrix style, λάμψη παλιού Χόλιγουντ, vamp style, όλα μαζί σε ένα.
Ο κύκλος της Scott ήταν πολύ μεγάλος όπως και οι πελάτισσες της. Μεταξύ τους  και το fashion icon Sarah Jessica Parker.
Με τον Mick Jagger, γνωρίστηκαν σε μια φωτογράφιση το 2001. Η L' Wren Scott περνούσε τον χρόνο της ανάμεσα στο Λονδίνο - που είχε στούντιο- και στη Νέα Υόρκη. Μαζί με τον Jagger διατηρούσαν κι ένα υπέροχο διαμέρισμα στο Παρίσι.

Ανάμεσα στις διάσημες που έντυνε ήταν h Oprah Winfrey και η Michelle Obama.
Ανάμεσα στους φίλους της και η Bo Derek, όπου στην είδηση του θανάτου της έγραψε στο twitter  “Thank you for making me feel beautiful”.
Στο περιβάλλον της δεν υπήρξε καμία υποψία πως η L' Wren είχε σοβαρά προβλήματα και είχε σκοπό να προβεί σε τέτοια πράξη.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η σχεδιάστρια βρέθηκε κρεμασμένη στο πολυτελές διαμέρισμά της στο Μανχάταν σήμερα το πρωί. Η ίδια βρέθηκε αναίσθητη στις 10:05 το πρωί, στον όγδοο όροφο του πολυτελέστατου κτιρίου όπου διέμενε και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τη New York Post, ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε ήταν η βοηθός της. Της έστειλε μήνυμα στις 08:30 πμ. να περάσει από το σπίτι της. Η βοηθός της ήταν αυτή που την βρήκε. Ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ιατροδικαστική έκθεση. Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της ο Mick Jagger όπου λείπει σε περιοδεία στην Αυστραλία, δήλωσε συγκλονισμένος.





Σχόλια