Maleficent: Well, well, η Jolie επέστρεψε!




Άλλο ένα παραμύθι όπου δεν υπάρχουν πραγματικοί κακοί, ετοίμασε η Disney και έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη, στους κινηματογράφους, η γνωστή σε όλους Maleficent.
Την διάσημη κακιά ηρωίδα του γνωστού παραμυθιού της δεκαετίας του ‘50, Maleficent, από το παραμύθι Ωραία κοιμωμένη, πήρε και διασκεύασε η Disney, και μας παρουσίασε στον ομώνυμο ρόλο μια Angelina Jolie, πανούργα αλλά με καλή καρδιά (κατά βάθος).

Η ιστορία ξεκινά από τα παιδικά χρόνια της Maleficent και αναλύει πως κατέληξε η ηρωίδα να γίνει κακιά και να δώσει τη γνωστή κατάρα του αιώνιου ύπνου στην Ωραία Κοιμωμένη -Elle Fanning, η ηθοποιός που την υποδύεται στην ταινία.
Δεν θα σας αποκαλύψω την υπόθεση και το πως φτάνει η Maleficent στη σκοτεινή πλευρά απλά θα παραθέσω το σκηνικό. Βρισκόμαστε μέσα σε ένα παραμύθι, από αυτά που ξέρει η Disney να στήνει, σε ένα μαγικό δάσος όπου πετούν νεράιδες και κολυμπούν παράξενα και όμορφα πλάσματα. Στο 3D νιώθεις πως είσαι και εσύ μέσα στο δάσος και παρακολουθείς τη Maleficent να μεγαλώνει.
Βλέπουμε μια Jolie, άνετη, με επιβλητικό μακιγιάζ (πρόσθετα μέλη στο πρόσωπο, κόκκινο κραγιόν, φτερά), «να κάνει περίπατο» μέσα στην ρόλο αυτό καθώς με αφοπλιστικές ατάκες, δολοφονικά βλέμματα και ακαριαίες κινήσεις είναι πειστική και καθηλωτική στο ρόλο της.
Σε κάποια σημεία της ταινίας μου θύμισε λίγο Meryl Streep στο "Death becomes her". Η ειρωνεία και το χιούμορ περιπλέκονται και δημιουργούν έναν ήρωα καρικατούρα. Νομίζω πως ο ρόλος γράφτηκε αποκλειστικά για την Jolie.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους βασικούς πρωταγωνιστές στο cast, η Fanning, είναι απλά εκεί για να υπάρχει μια ωραία κοιμωμένη, απλά περιπλανιέται στο σκηνικό και ο συμπρωταγωνιστής και κολλητός της Jolie στην ταινία Sam Riley, παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει. Είναι ο βοηθός της Maleficent και στην ουσία συμπληρώνει τη Jolie στις σκηνές της. Μαζί αποτελούν ένα αχτύπητο σατανικό δίδυμο.
Στα backstage της ταινίας, η μικρή, που παίζει την ωραία κοιμωμένη στα 5 της χρόνια, είναι η πραγματική κόρη της Jolie, και ήταν η μόνη παιδί-ηθοποιός που δεν φοβήθηκε την μεταμορφωμένη Angelina σε Maleficent και παρέμεινε στο σκηνικό μαζί της. Όλα τ' άλλα ήταν αδύνατο να παίξουν στο πλευρό της καθώς με το που την αντίκριζαν, ξεσπούσαν σε κλάματα! By the way, είναι πολύ τρυφερή η συγκεκριμένη σκηνή.


Σχόλια