Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει πολύ. Το έχει καταλάβει κανείς;

Μαθαίνοντας λίγο αργά την πληροφορία πως η απέραντη παραλία του Αγίου Γιάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής έχει πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, μπήκα στην σελίδα του στο διαδίκτυο για να το επιβεβαιώσω, καθώς η πληροφορία ήρθε από τρίτους και επιπλέον διαφωνούσαμε και εντόνως στην παρέα για το αν πουλήθηκε τελικά ή όχι.
 Η παραλία του Αγίου Γιάννη
Με τρόμο πληροφορήθηκα πως όχι μόνο πουλήθηκε αλλά έχει εδώ και ένα χρόνο που έχει ιδιωτικοποιηθεί!

Το ότι την πήρε Έλληνας ποσώς με ενδιαφέρει, όπως άκουσα από κάποιους να αναφωνούν το τραγικό «έ πάλι καλά που το πήρε Έλληνας» καθώς για εμένα προσωπικά αλλά και εκατοντάδες άλλους λουόμενους που την αγαπούμε και την προτιμούμε το καλοκαίρι, η πρόσβαση σε αυτήν θα απαγορευτεί κάποια στιγμή καθώς θα αρχίσουν εργασίες για κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων κ.α.
Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως αν η Ελλάδα πουληθεί σε Έλληνες ή πουληθεί σε ξένους δεν πρέπει κανέναν από εμάς να νοιάζει, καθώς στυγνός επιχειρηματίας ο ένας, στυγνός επιχειρηματίας και ο άλλος. Είτε ο Έλληνας παίρνει τα λεφτά μου είτε ο ξένος, για εμένα προσωπικά το ίδιο πράγμα θα είναι. Το μόνο που μετράει είναι πως η Ελλάδα πουλιέται. Ο πλουσιότερος ας περάσει απ’ το ταμείο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Άγιος Γιάννης είναι μια παραλία τεράστια έκτασης με υπέροχα κρυστάλλινα πράσινα νερά και για πολλά χρόνια ήταν η παραλία που φιλοξενούσε το διάσημο μπαρ Παράγκα και το μπαρ Κοχύλι.
Πηγαίνοντας για πρώτη φορά φέτος, αντίκρισα το χάος. Τα bar είχαν γκρεμιστεί και μόνο λουόμενοι με δικές τους ομπρέλες είχαν καταλύσει την παραλία. Αυτομάτως σκέφτηκα, για πόσο ακόμη;
 Τα λιμάνια μας
Το τραγικό είναι πως μπαίνοντας στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ στο διαδίκτυο, σε πιάνει μια θλίψη. Προσωπικά σαν αγχώδης άνθρωπος που είμαι με έπιασε μια αγωνία. Και αν όλα αυτά τελικά πουληθούν, οι εκτάσεις φιλέτα, τα αεροδρόμια, η ΔΕΗ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΕΥΑΘ, οι παραλίες, τα ΕΛΤΑ, και άλλα πολλά τι θα απογίνει η χώρα; Από που θα έχει έσοδα; Οι υπάλληλοι; Με τι καθεστώτα θα αναγκαστούν να δουλέψουν; Με 350 ευρώ; Οι παραλίες μας; Θα πληρώνουμε παντού; Δεν θα υπάρχει κάτι δωρεάν; Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και τις ΕΥΑΘ θα τιναχτούν στα ύψη; Πως θα επιβιώσουμε; Και όλα αυτά δια της νόμιμης οδού; Και πρέπει και να χαιρόμαστε κιόλας που τα δίνουμε; Οι πολιτικοί μας καθησυχάζουν πως όλα βαίνουν καλώς. Αλλά δυστυχώς όπως έχει αποδείξει η ιστορία, αυτοί είναι που πρώτοι εγκαταλείπουν το πλοίο. Τι μέλει γενέσθαι λοιπόν;
Μας ακούει κανείς; Μπορεί κάποιος να μας επιβεβαιώσει πως μόλις πουληθούν όλα η χώρα θα ανακάμψει;
Δεν ακούω τίποτα.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Μας ακούει κανείς;

Σχόλια