Το εργοστάσιο του Willy Wonka προσγειώθηκε στην 79η ΔΕΘ! Και η περιπλάνηση συνεχίζεται...

Η φετινή χρονιά στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει άρωμα σοκολάτας!
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μουσείο σοκολάτας! Η μυρωδιά, η γεύση και η αίσθηση της σοκολάτας  δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια λοξοδρόμησης!
Και η περιπλάνηση συνεχίζεται...

Για τους ερωτευμένους με την σοκολάτα, η είσοδος στο μουσείο, είναι  απολαυστική! Συναντάμε μια σοκολάτα ΙΟΝ, τεραστίων διαστάσεων και μαθαίνουμε με την βοήθεια ξεναγού την ιστορία της σοκολάτας. Από που μας ήρθε, ποιος την έφερε στην Ευρώπη και σταδιακά πως εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο! 
Στην πορεία μπαίνουμε σε μια φανταστική ζούγκλα και χανόμαστε ευχάριστα ψάχνοντας τον θησαυρό των Αζτέκων ανάμεσα από πελώρια δέντρα, γέφυρες και ρυάκια νερού!
Να σημειωθεί πως όλο το μουσείο είναι βαμμένο στα πιο απίθανα χρώματα, θυμίζοντας έντονα το εργοστάσιο του Γουίλι Γόνκα, της ανάλογης ταινίας.

Στη συνέχεια μπαίνουμε στον λαβύρινθο όπου χανόμαστε ευχάριστα μέσα του καθώς στον «ουρανό» βλέπουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος κάτω από φως black light, σε συνδυασμό με θησαυρούς πειρατών και περίεργους καθρέφτες. Ο λαβύρινθος καταλήγει στο μεγάλο Καταρράκτη Σοκολάτας, όπου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου. Απλά θέλεις να μπεις από κάτω και να μείνεις εκεί....
 Στην αίθουσα του εργαστηρίου μπισκότου μαθαίνουμε πως φτιάχνονται τα αγαπημένα μπισκότα Παπαδοπούλου, από την αρχή μέχρι το τέλος!
 Επίσης λίγο παρακάτω μας περιμένουν ζαχαροπλάστες για να μας δείξουν live πως φτιάχνονται οι πραλίνες και τα σοκολατάκια! Παραδίπλα, μπορούμε να φτιάξουμε γλειφιτζούρια με την δική μας αφιέρωση!

Όλο το περίπτερο δεν σε ...αφήνει να το αφήσεις! Στο χημείο σοκολάτας βγαίνουμε φωτογραφίες με τους τρελούς επιστήμονες που φτιάχνουν μπροστά μας τις ...αλχημείες τους και δίπλα βγαίνουμε φωτογραφίες ....μέσα σε μια μπανιέρα σοκολάτας, φυσικά με την βοήθεια του Η/Υ.
Στο πολύχρωμο και εντυπωσιακό τμήμα του χημείου σοκολάτας, πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέχουν σε κάθε επιλογή τροφίμου(ημερομηνία λήξης, υφή, σχήμα κλπ.) και επιπλέον ανακαλύπτουν τη μαγική συνταγή της σοκολάτας που δεν τελειώνει ποτέ..
Να μην αμελήσετε να περάσετε και από την Γκαλερί των γλυπτών, τις αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, καθώς εκεί μπορείτε να δείτε ένα φόρεμα εξολοκλήρου φτιαγμένο από σοκολάτα, την προτομή του Μέγα Αλέξανδρου, τις Καρυάτιδες, την Μέριλιν Μονρόε, και άλλα έργα τέχνης φτιαγμένα από σοκολάτα!

Λίγο πριν την έξοδο του περιπτέρου συναντάμε μικρά καταστήματα που πουλούν σοκολατένιες και γλυκιές λιχουδιές σε προσιτές τιμές.  Σας προτείνω το χωνάκι πραλίνας στα 2 ευρώ, είναι ότι καλύτερο μετά από τόσες λαχταριστές μυρωδιές! Επιπλέον εδώ μπορείτε να γευτείτε και ένα ρόφημα ζεστής ή κρύας σοκολάτας!
Η είσοδος στο μουσείο είναι στα 2,5 ευρώ κατά τη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ και έπειτα και για 6 μήνες στα 5 ευρώ.
Προσοχή να το  επισκεφθείτε νωρίς το απόγευμα καθώς οι ουρές που σχηματίζονται από έξω είναι τεράστιες!

Ακόμη έχω την μυρωδιά της σοκολάτας στη μύτη μου...

Σχόλια