Brasserie Gabrielle: O Karl Lagerfeld κερνάει καφέ στο Παρίσι...

Ας αφήσουμε λίγο την δική μας καθημερινότητα και ας ταξιδέψουμε νοερά έστω στο μαγευτικό Παρίσι.

Τώρα που τα συζητάμε εκεί εξελίσσεται άλλη μια εβδομάδα μόδας. Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον πυρετό της μόδας ας πάμε για λίγο στο εκπληκτικό show του οίκου Chanel και στις  πρωτότυπες ιδέες του Karl Lagerfeld γι αυτόν.
Το σημερινό show τα είχε όλα. Ένα παρισιάνικο καφέ, baristas, τραπέζια, τουίντ, τσάντες, το μονόγραμμα CC και υπέροχα αδύνατα μοντέλα να πίνουν καφέ και να βολτάρουν στην οβάλ πασαρέλα γύρω από αυτό. Ένα μοναδικό σκηνικό που το βλέπουμε για πρώτη φορά σε πασαρέλα.
Η brasserie Gabrielle (από την διάσημη Gabrielle Coco Chanel φυσικά το όνομα), υποδέχτηκε τα κορίτσια της για να τα κεράσει continental breakfast, βραστά αυγά, καφέ, χυμό και άφθονα γλυκά. Όλα τα μοντέλα ήταν ντυμένα με μοναδικά παλτό, το καπιτονέ του οίκου βρισκόταν παντού, είδαμε φτερά σε πολλά κομμάτια, όπως επίσης και pencil φούστες αλλά και lady like κουστούμια.
Το make up ήταν σε στυλ Bardot, με το γνωστό cat-eye μαύρο eyeliner. Αλλά και το hair styling ήταν ιδιαίτερο, με μαλλιά ψηλά πιασμένα και δεμένα με κοσμήματα, με το χαρακτηριστικό CC επάνω.

Ένα από τα ορόσημα του οίκου, το λουλούδι Καμέλια, χρησιμοποιήθηκε από τον σχεδιαστή επάνω σε φορέματα και σακάκια κρυμμένη μέσα σε δερμάτινα υφάσματα που έπαιρναν το σχήμα της. Οι γραμμές γενικότερα ήταν αυστηρές με μοντέρνες πινελιές εδώ και εκεί.
Για το κλείσιμο του show άφησε ασπρόμαυρα φορέματα με κολάρα που έδεναν με φιόγκους και jacket με σιφόν διακοσμήσεις που ακολουθούσαν μια κυματοειδή γραμμή. Μια συλλογή γαλλική, κλασική Chanel, που γιόρτασε για ακόμη μια φορά το στυλ της αξεπέραστης Mademoiselle.


Σχόλια