Cannes όπως λέμε γκλάμουρ: Μύρισε...αστακός φέτος!

Όπως κάθε Μάη μήνα έτσι και φέτος, ένα μικρό ψαροχώρι της Γαλλίας κλέβει, έστω και λίγο την λάμψη του Χόλιγουντ. 
Είναι οι Κάννες και το γκλάμουρ φεστιβάλ που εδώ και 68 χρόνια κρατά αδιάκοπο το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού.
Για την φετινή χρονιά το 68ο Φεστιβάλ των Καννών είναι σε εξέλιξη από τις 13/5 και θα ολοκληρωθεί στις 24/5/2015. Εδώ και λίγα χρόνια στις επίσημες αφίσες-παρουσιάσεις του φεστιβάλ επιλέγετε ένας διάσημος σταρ του παρελθόντος και κοσμεί με την φωτογένεια του την εκάστοτε εκδήλωση. Για φέτος το πρόσωπο αυτό είναι η Ingrid Bergman, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.
Ένας ...Αστακός κολυμπά ανάμεσα στους...καρχαρίες του Χόλιγουντ...
Όσον αφορά τις 19 υποψήφιες ταινίες είναι έτοιμες και φέτος, να αποπλανήσουν το κοινό για ακόμη μια φορά. Ανάμεσα τους και το Lobster του Γιώργου Λάνθιμου με A’ list πρωταγωνιστές. Colin Farrell και Rachel Weis το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αγωνιά μέσα σε μια φανταστική ιστορία αγάπης. Ο Έλληνας σκηνοθέτης συναγωνίζεται με εκπληκτικές ταινίες φέτος. Όπως την ταινία The sea of trees του Gus VAN SANT, μεταξύ άλλων αλλά και του Paolo Sorrentino την ταινία Youth.
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου.
Στην φετινή κριτική επιτροπή το ρόλο του προέδρου έχουν αναλάβει  οι αδερφοί Coen, που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν με τον Χρυσό Φοίνικα, το βραβείο του φεστιβάλ. Την διεθνή κριτική επιτροπή απαρτίζουν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί  Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal και Sienna Miller.
Ακόμη στο φεστιβάλ θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού οι ταινίες «Irrational Man» του Γούντι Άλεν και το ντοκιμαντέρ «Amy» για την ζωή και καριέρα της τραγουδίστριας  Amy Winehouse. Στα highlights του φεστιβάλ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Natalie Portman με την ταινία «Ιστορία αγάπης και σκότους», μια μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Amos Oz.

Κάθε καρυδιάς σελέμπριτι και φέτος...
Πολλές διάσημες κυρίες πέρασαν ήδη από το κόκκινο χαλί των Καννών και για φέτος.  Εκτός από τους ηθοποιούς που είναι αναμενόμενοι κάθε χρονιά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και σταρ της τηλεόρασης, μοντέλα και κάθε στάρλετ που θέλει να διαφημίσει την τελευταία Haute Couture του εκάστοτε οίκου. Απολαύστε τες.

Σχόλια