Gala Μαρία Κάλλας: μια ..."καυτή" βραδιά...



Ιστορία no 9
Κάθε φορά όταν πηγαίνω σε μια εκδήλωση ή ένα ταξίδι σε έναν καινούργιο προορισμό, για να γράψω γι αυτό και να είμαι αντικειμενική πρέπει να περάσει λίγος καιρός.
Έτσι και τώρα με το gala αφιέρωμα για τη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Ορχήστρα της πόλης (ΚΟΘ).

Τις συναυλίες της ΚΟΘ τις παρακολουθώ κλείνοντας τα μάτια. Όλοι οι μουσικοί γίνονται ένα και ακολουθούν πιστά τον διευθυντή της ορχήστρας (συγκεκριμένα την βραδιά εκείνη ήταν ο Γιώργος Βράνος) προσφέροντας μια ηρεμία στα αυτιά και κατ’ επέκταση στην ψυχή.

Η σοπράνο του gala Μυρσίνη Μαργαρίτη που ερμήνευσε τα κομμάτια που αποθέωσε η diva του λυρικού τραγουδιού, είχε μια απίστευτη θεατρικότητα και ένα κέφι στην απόδοση των κομματιών που ξεσήκωσε το κοινό ευχάριστα με αποτέλεσμα να χειροκροτούν ρυθμικά στη φωνή της!

Ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου και ο βαρύτονος Άκης Λαλούσης απέδωσαν τα έργα κάνοντας τα δικά τους και παράλληλα η αρμονία της φωνής τους έδωσε την δική της χροιά στα έργα που χαρακτήρισαν την Μαρία Κάλλας.

Κάτι σπάνιο συνέβη εκείνη την μέρα στο Μέγαρο. Το κοινό σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε στο τέλος της παράστασης κάνοντας τους μουσικούς να βγουν πολλές φορές στη σκηνή μετά το τέλος της παράστασης και να τραγουδήσουν ξανά και ξανά για να ευχαριστήσουν το κοινό για την ενθουσιώδη αποδοχή τους.



Στα πλην της βραδιάς η έλλειψη κλιματισμού στην αίθουσα φίλων μουσικής του Μεγάρου. Δεν ξέρω τι συνέβη εκείνο το βράδυ που ανάγκασε κοινό και μουσικούς να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους, σε κάποιο σημείο στην αρχή της συναυλίας ο κ. Βράνος ζήτησε συγνώμη από τους θεατές για να βγάλει το σακάκι του όπως και τα μέλη της ορχήστρας λόγω έλλειψης κλιματισμού στην σκηνή και στην αίθουσα! Στην κυριολεξία ήταν μια ...καυτή βραδιά!

Σχόλια