Food Thoughts: Μια βραδιά στην Αμβροσία του Hyatt...


  

Toυ Νίκου Τσιώλη 
Η πρόσκληση σε ένα επίσημο δείπνο ειδικά όταν αυτό φιλοξενείται σε έναν διακεκριμένο χώρο πάντα σε γεμίζει χαρά και ανυπομονησία. Με αφορμή λοιπόν την παρουσίαση του νέου χειμερινού μενού του εστιατορίου Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt, βάλαμε τα καλά μας και ξεκινήσαμε με μεγάλη όρεξη για ένα πλούσιο ταξίδι γεύσεων. 
Το μενού έχει αναλάβει ένας καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Chef στον χώρο, ο Απόστολος Αλτάνης , ο οποίος έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό μια συγκροτημένη ομάδα με εμφανή αποτελέσματα στον συγκεκριμένο χώρο.
Πρώτη θετικη εντύπωση αποτέλεσε το ζεστό καλωσόρισμα  από τους ιθύνοντες του χώρου, την διευθύντρια Μάρκετινγκ και πωλήσεων Έλενα Μπινιάρη τον F&B Manager Κωνσταντίνο Πάντη καθώς και τον γενικό διευθυντή Rufat Babayev.
Το ευγενέστατο προσωπικό μας υποδέχτηκε με ένα υπέροχο canapé αποτελούμενο από χαβιάρι, σφαίρα φέτας, γαριδάκι σαγανάκι με μυρωδικά, λιαστή ντομάτα και χαβιάρι συντροφιά με σαμπάνια Veuve Clicquot. Η βραδιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα!
Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουμε.
Το table d'hote μενού άρχισε με ένα πιάτο με χτένια σοτέ, αυγό ορτυκιού το οποίο βυθίστηκε περίτεχνα απο το service μέσα σε μία κατακόκκινη και ζεστή βελουτέ από παντζάρι και χαβιάρι.
Συντροφιά στο τραπέζι μας "έκατσε" η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο του κτήματος Γεροβασιλείου. Tην σκυτάλη πήρε το πιάτο με τον πιπεράτο τόνο και το έξυπνα αναδομημένο φιλέτο τσιπούρας. Ιδιαίτερα και ευπαρουσίαστα και τα δύο συνοδεύτηκαν από έναν εξαιρετικό μαύρο ταραμά σε έναν μαγικό συνδυασμό από τουρσί κρίταμου.
Ένα ευχάριστο διάλειμμα για να καθαρίσουμε τις γεύσεις που κυρίευσαν το στόμα μας αποτέλεσε το σορμπέ ροδιού εμβαπτισμένο σε μυρωδάτη ρακή παρέα με ζελέ πράσινου μήλου. Ελαφρύ και δροσερό κατάφερε να μας κάνει να ξεκουραστούμε όμορφα για λίγο.
Η βραδιά έφτασε στην αποκορύφωση της με ένα καταπληκτικό και καλομαγειρεμένο πιάτο αποτελούμενο από σιγοψημένο κότσι μοσχαρίσιο παρέα με ραβιόλες και μορχέλες σε σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με κέδρο. 


Θύελλα γεύσεων και αρωμάτων το συγκεκριμένο πιάτο κέρδισε τις εντυπώσεις στην παρέα του τραπεζιού συνδυάζοντας γεύσεις νοσταλγικές του σπιτιού με  gourmet χαρακτήρα. Πολύ έξυπνα έγινε και η εναλλαγή του κρασιού, σε ένα πάντρεμα Merlot και Cabernet απο το κτήμα Βιβλία Χώρα.
Κλείνοντας αυτό το γευστικό ταξίδι μας παρέσυρε γλυκά ο ταλαντούχος Pastry Chef Αλέξανδρος Αλεξίου με ένα επιδόρπιο φανταστικό σε σύλληψη. 
Παγωτό τρούφα με καρυδόπιτα, κρέμα κάστανου περιλουσμένα απο σος bitter σοκολάτας. Πανδαισία γεύσεων στην οποία  πρωτοστάτησε το παγωτο τρούφα. Πραγματικά πρωτότυπο. 
Στα θετικά της βραδιάς επίσης θα προσθέσουμε την πανέμορφη ατμόσφαιρα  με την όμορφα διακοσμημένη αίθουσα με πίνακες από την Gallery Myro, την διακριτική μουσική συντροφιά και το ευγενέστατο και εξυπηρετικό service.





















Σχόλια