Life in "MONO" ...στην πλατεία Αριστοτέλους

Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να βρεις τα πιο απίστευτα όμορφα μέρη. Και χωρίς να τα ψάξεις! Αυτές τις μέρες στην πόλη είναι σε εξέλιξη το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλές ώρες στο κέντρο και κενά μεταξύ συνεντεύξεων, σ. Τύπου και προβολών ταινιών. Τα κενά αυτά γεμίζουν είτε σε όμορφα καφέ είτε σε εστιατόρια για γράψιμο ή συζήτηση.


Σήμερα επισκέφτηκα για δεύτερη φορά, μιας και την πρώτη το ερωτεύτηκα, το MONO. Στην πλατεία Αριστοτέλους απέναντι από το ξενοδοχείο Electra Palace. Το MONO, είναι λευκό, απλό και ταυτόχρονα μοντέρνο και με ευγενικό προσωπικό. Μπορείς να καθίσεις να απολαύσεις τον καφέ σου όπου είναι και δικό τους χαρμάνι, που σημαίνει πως μπορείς να τον γευτείς μόνο εδώ. Κάθεσαι μέσα στην μπάρα σε ψηλά σκαμπό είτε έξω σε λευκά τραπέζια με σκαμπό επίσης. 

Το εκπληκτικό με το συγκεκριμένο takeaway είναι πως μπορείς να φας panini με δικό τους ψωμί και η αίσθηση είναι ακριβώς αυτή που θέλεις να είναι. Αυθεντικό panini, ιταλικό. Αυτή η γεύση μου ήρθε στο στόμα και με ταξίδεψε αμέσως στη Ρώμη που είχα επισκεφτεί πρόσφατα όταν δοκίμασα το panini με ιταλικά αλλαντικά! Αλλά το highlight είναι το ζυμάρι του ψωμιού όπου καθώς ρώτησα, έμαθα πως είναι φτιαγμένο από τα χεράκια τους και μάλιστα με προζύμι, σιτάρι και ελαιόλαδο!  
Με επιλεγμένες πρώτες ύλες από ελληνικές μονάδες παραγωγής, τα προϊόντα τους παράγονται με διαδικασία αργής ωρίμανσης, μεγιστοποιώντας τη δύναμη των αρωμάτων και των γεύσεων τους, σύμφωνα με το κατάστημα. Μπορείτε φυσικά να απολαύσετε και γλυκά αλλά και πίτσα και άλλες ιταλικές λιχουδιές. 
Στην περίπτωση που δεν πάρετε κάτι take away αλλά καθίσετε εκεί, το προσωπικό σας σερβίρει το φαγητό σας τυλιγμένο σε λαδόκολλα αλλά προσεκτικά και φροντισμένα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Στην περίπτωση που θα θέλατε να συνοδεύσετε το γεύμα ας σερβίρετε και κρασί…


Όλα πάντα είναι φρέσκα, το έχω προτείνει και σε φίλους οπότε είναι τσεκαρισμένο! και είναι πάντα ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ. 
Αν θέλετε να γευτείτε κάτι πραγματικά ιταλικό, το MONO είναι το μέρος σας. Απλές γεύσεις, οικονομικές και φρέσκιες!

Enjoy…

Σχόλια