Έρχεται το τέλος του 2016-Τι κρατάμε και τι πετάμε...

Λίγες μόνο ώρες μείνανε για να αποχαιρετήσουμε το 2016 και από την χρονιά που φεύγει λίγα μόνο θα κρατήσουμε ως καλά γεγονότα. 

Θάνατοι, οικονομική κρίση (συνεχίζεται), Ντόναλντ Τραμπ, απολύσεις, τρομοκρατία στην Ευρώπη, σεισμοί και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 
Μέχρι να βγει και μέχρι να έρθει το τέλος του, μόνο με άσχημες ειδήσεις μας πολιορκεί από παντού!

Αλλά μας έδωσε και καλά γεγονότα (ας μην το αδικώ) όπως το βραβείο Νόμπελ στον Μπομπ Ντίλαν, την επιστροφή του Ένιο Μορικόνε, το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων τώρα στις γιορτές, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αρκετά χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα, το Πούλιτζερ στον φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη είναι μόνο τα ελάχιστα που μου έρχονται στο μυαλό. 

Αλλά ως Ελληνίδα, μου έρχονται πάντα τα μίζερα και τα άσχημα πρώτα στη σκέψη. 

Θέλοντας και μη το 2016 σε λίγες ώρες φτάνει στο τέλος του. Προσωπικά με βρίσκει σε άλλη χώρα (τρελές αλλαγές αυτή η χρονιά), αλλά όπου αισθάνεται καλύτερα ο καθένας…
Το θέμα είναι πως με την έλευση του νέου χρόνου να μας έρθουν καλύτερες στιγμές, λιγότερη στεναχώρια, περισσότερη χαρά. Το μέρος δεν έχει σημασία, ούτε οι άνθρωποι. Εμείς δημιουργούμε την ατμόσφαιρα. Γύρω μας και μέσα μας. Γιατί τελικά αυτά που κρατάμε από τις ωραίες αλλά και άσχημες στιγμές είναι τα συναισθήματα. 


Καλή χρονιά! 

Σχόλια