Βαλέτα 2018: Τα εντυπωσιακά εγκαίνια της πρωτεύουσας του πολιτισμού



H Βαλέτα έγινε ο επίσημος οικοδεσπότης του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2018 μαζί με την ολλανδική πόλη Λέουβαρντεν επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου μέσα σε μια πανδαισία εκδηλώσεων στα εγκαίνια της μεγάλης γιορτής του πολιτισμού. 

Πλήθος κόσμου κατέκτησε την πρωτεύουσα της Μάλτας για να απολαύσει την έναρξη του θεσμού, με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.
Να σημειωθεί πως όλο το Σαββατοκύριακο βρίσκονταν σε εξέλιξη εκδηλώσεις σε όλη την πόλη που κορυφώθηκαν το Σάββατο. 

Χορός, μουσική, τραγούδι και υπερθέαμα γέμισαν με κέφι και χαρά το κοινό που συγκεντρώθηκε στις τέσσερις μεγάλες πλατείες της Βαλέτα. 

Χορευτές και ακροβάτες από την Ισπανία οι La Fura dels Baus, οι νεαροί Μαλτέζοι χορευτές  της ZfinMalta, οι choral symphony Elfejn u Tmintax, και τα 3D projections της  Auberge de Castille  πρόσφεραν ένα υπερθέαμα  σε όλη τη Βαλέτα αφήνοντας άφωνο το κοινό.

Παράλληλα στα στενά της πόλης η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τα καταστήματα εστίασης να συμμετέχουν στον θεσμό και να δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να γλεντήσει μετά το πέρας των επίσημων εκδηλώσεων.

Η γιορτή της πολιτιστικής πρωτεύουσας δεν τελειώνει φυσικά με τα εγκαίνια αλλά μόλις τώρα αρχίζει και για όλο το 2018 η πόλη θα βρίσκεται σε γιορτινούς ρυθμούς.

Σε εξέλιξη είναι και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες το 6ο Διεθνές φεστιβάλ Μπαρόκ με 26 συναυλίες σε 14 τοποθεσίες και αναμένεται να προσελκύσει τους λάτρεις του είδους.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις στην πόλη της Βαλέτα  εδώ
























Σχόλια