71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών: Τι συνέβη μέχρι στιγμής;



Το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών έχει σηκώσει εδώ και δυο μέρες αυλαία αλλά η ταινία έναρξης του Ασγκάρ Φαραντί, «Everybody Knows» που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, δεν ικανοποίησε κοινό και κριτικές. 


Σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της ταινίας, οι συντελεστές, δηλαδή ο σκηνοθέτης Ασκάρ Φαραντί, το ζευγάρι (και) στη ζωή, Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Αργεντινός συμπρωταγωνιστής τους Ρικάρντο Νταρίν.


Η Πενέλοπε Κρούζ μεταξύ άλλων έφερε το θέμα στις γυναίκες και στην ίση μεταχείριση με τον ανδρικό πληθυσμό στην κινηματογραφική αρένα. Στην συγκεκριμένη ταινία όπως είπε είχε την ίδια αμοιβή με τους δυο διάσημους άντρες συμπρωταγωνιστές της.


Επιπλέον μίλησε και για τη σχέση με τον σύζυγο και συμπρωταγωνιστή της Χαβιέρ Μπαρδέμ: «Δεν κουβαλάμε τους ήρωες μας στο σπίτι στο τέλος της ημέρας. Έχουμε παρόμοιο τρόπο δουλειάς. Το γεγονός ότι γνωριζόμαστε καλά κι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθά. Αλλά δεν είναι και κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε κάθε δυο χρόνια. Μια στο τόσο, νομίζω αυτό είναι το σωστό. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται πολύ συχνά.»  


Η Κέιτ και οι άλλοι …


H πρόεδρος της επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών είναι η Κέιτ Μπλάνσετ που μέχρι στιγμής έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Και με την προσωπικότητα της και με τις στιλιστικές της επιλογές. 



Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε και η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ άνοιξαν και επίσημα την αυλαία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.



Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η Κέιτ Μπλάνσετ δήλωσε πως ζήτησε από τον Τιερί Φρεμό και πήρε θετική απάντηση, περισσότερες γυναίκες στην επιτροπή του Φεστιβάλ για φέτος. Και έτσι και έγινε!

Όσον αφορά για τις τρεις ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ είπε: «πριν λίγα χρόνια είχαμε μόνο δύο, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην επιτροπή επιλογής το οποίο αυτομάτως αλλάζει το βλέμμα μέσα από το οποίο κρίνονται οι ταινίες. Αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν σε μια νύχτα. Θα ήθελα περισσότερες ταινίες από γυναίκες; Απολύτως ναι. Περιμένω να το δω να συμβαίνει στο μέλλον; Φυσικά και το ελπίζω». 



Για την γκαρνταρόμπα της επέλεξε ένα ροζ κουστούμι Αρμάνι για τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου  και το ίδιο βράδυ φόρεσε μαύρο φόρεμα ανεβαίνοντας τα σκαλιά στο επίσημο άνοιγμα του φεστιβάλ.

Ανάμεσα στις καλοντυμένες του Φεστιβάλ μέχρι στιγμής ανήκουν η Τζουλιάν Μουρ, η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Πενέλοπε Κρούζ, η Λέα Σεντού και η Κρίστεν Στιούαρτ. 


Για την φετινή απαγόρευση των σέλφι στο κόκκινο χαλί, οι σταρ τήρησαν τον νέο κανονισμό και σε συνδυασμό με τους καλοντυμένους ανθρώπους της ασφάλειας οι οποίοι  ξεκαθάριζαν «pas des photos s'il vous plaît» βοήθησε την κατάσταση να μην … παρεκτραπεί.  

Φωτογραφίες: imdb, flix, thetoc.gr, google






























Σχόλια